Chunta presente al·legacions contra les depuradores del Matarranya

comarquesnord.cat . La Freixneda . divendres, 6 de setembre de 2013 .
Etiquetes:

Chunta Aragonesista ha presentat al·legacions en el procés de licitació del contracte de concessió de les futures depuradores del Matarranya, ja que les condicions actuals “fan impossible que tinguen cabuda els projectes de depuradores verdes”. Segons va apuntar la formació política, “el Govern d’Aragó pretén gastar-se més de 40 milions d’euros de diners públics en lloc d’estudiar una alternativa que costaria uns 4 milions”, en paraules de David Félez, responsable de la secretaria de medi ambient de Chunta.

Les al·legacions fan referència a la redacció de projecte, construcció i explotació de les infraestructures necessàries per a la depuració d’aigües residuals de la zona 10-A, i que fan referència als municipis de Beseit, Queretes, La Freixneda, Pena-roja de Tastavins i Vall-de-roures. Félez va criticar en un comunicat que “este contracte no reflecteix les al·legacions estimades anteriorment, entre les que trobàvem la inclusió d’altres sistemes de depuració alternatius”.

Les condicions econòmiques, els criteris de valoració o els lloc d’ubicació impedeixen, segons el punt de vista de Chunta, fer viable algun model de depuradora alternativa a la que ha proposat el Govern d’Aragó, com és per exemple la que existeix a Arnes, realitat que en el seu dia ja va denunciar Calaceit. A més, i segons Félez, “no es compleix amb el principi que els consistoris tinguen veu en la decisió sobre quin sistema de depuració utilitzar”, va concloure.

L’Institut Aragonès de l’Aigua (IAA) va obrir el passat dilluns 19 d’agost el període de licitació del contracte de concessió d’obra pública per a la redacció dels projectes, la construcció i explotació de les infraestructures necessàries per a la depuració d’aigües residuals de la zona 10-A del Pla Especial de Depuració. La iniciativa, que inclou als nuclis municipals de Beseit, Queretes, La Freixneda, Pena-roja i Vall-de-roures, tindrà un pressupost de 44,8 milions d’euros.

Més informació: