El 8 de setembre és el dia de la patrona de Vilafranca

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 8 de setembre de 2013 .
Etiquetes: , , ,

Vilafranca celebra avui la festa de la Mare de Deú del Llosar. Aquest matí, a les 8h, la Unió Musical de Vilafranca ha recorregut el poble en la clàssica diana. Ha interpretat, entre altres peces “Alegria Matinera”.

A les 10.30h està prevista l’eixida de la processó des de l’església de Santa Maria Magdalena. La comitiva, formada pels veïns, els majorals, reines major i infantil, dames, majorals de la resta de festes, corporació local, clergat i banda de música, recorrerà els dos quilòmetres que separen Vilafranca l’ermita de la Mare de Déu del Llosar.

A l’ermita se celebrarà una missa. A continuació els majorals convidaran els presents als pastissos de confitura de carabassa que s’han elaborat en dies passats.

Aquesta vesprada, després del dinar, se celebrarà la novena dedicada a la Mare de Déu del Llosar, serà l’últim dia d’aquest novenari. Tot seguit la Unió Musical de Vilafranca oferirà un concert de pasdobles a la plaça de l’ermita. Finalment la processó tornarà a la població.

. Festa taurina i Ball Pla

Dissabte els actes de les celebrarions van tindre un marcat caràcter taurí i musical. El dia es va iniciar amb un tancament infantil. Per la vesprada, al recinte taurí situat al costat de la Plaça de Bous, es van torejar bous de Germán Vidal, de Cabanes. La vesprada va continuar amb una cercavila de la Unió Musical de Vilafranca.

Per la nit els majorals van encapçalar als dansants que ballaren el Ball Pla. També van ballar les reines major i infantil amb els seus acompanyants i les seues respectives corts d’honor. Després el Ball Pla els majorals van repartir la tradicional “bosseta” amb regals per als més menuts. Es van preparar 400.

La nit va finalitzar amb ball al Parador de Festes.

Més informació: | | |