El curs escolar comença arreu de la comarca dels Ports amb menys beques i sense FP

comarquesnord.cat . Els Ports . dimecres, 11 de setembre de 2013 .
Etiquetes:

El nou curs ha començat a la nostra comarca en obres per acabar i serveis que, a hores d’ara, encara no se sap si es podran posar en marxa. Es manté la matrícula i el nombre de professors en infantil i primària, però ens quedarem sense la possibilitat de Formació Professional en secundària.

Aquest dilluns s’encetava un nou curs escolar amb els problemes de sempre, i altres afegits. Molts professors faltaven en eixa inauguració, encara que les places estan adjudicades. En el Cra Celumbres, que engloba els aularis de Cinctorres, Portell i Castellfort, amb una matrícula de 64 xiquets, fins a quatre mestres faltaven incorporar-se a l’inici de curs. També al Cra els Ports, format pels aularis de la Mata, Forcall, Sorita i Olocau, faltava algun mestre.

A Vilafranca el col·legi Blasc d’Alagó, comptarà amb 175 alumnes, i s’afig un mestre a mitja jornada de pedagogia terapèutica. La preocupació en aquest cas està en el menjador escolar. Ara com ara encara no es té clar si podrà oferir-se aquest servei en l’escola de Vilafranca. La reducció d’ajudes i beques a l’alumnat per a llibres de text, menjador i transport, així com el deute de la Conselleria d’educació cap als centres escolars pel seu manteniment, generen incertesa i preocupació en les direccions dels col·legis. En el cas del menjador de Vilafranca caldrà esperar fins primers d’octubre per saber si pot continuar donant servei.

Per la seua part, al col·legi Marededéu de Vallivana de Morella, es manté la matrícula en al voltant de 160, així com el claustre de professors. Les línies de transport, després que l’any passat es suprimira una, continuen igual. L’escola llar i el menjador estan assegurats. En aquest cas l’inconvenient en què s’han trobat en començar el curs ha estat que les obres en l’edifici no han finalitzat, i els acabats de les parts acabades deixen molt a desitjar.

Aquest pròxim dilluns comença el curs per a secundària i batxillerat, i el que ja és segur és que la nostra comarca deixa de tenir l’opció dels mòduls de Formació professional. L’alcalde, Óscar Tena, va mantenir dilluns una reunió amb el Director General de Formació Professional, Gonzalo Alabau, i es posava de manifest que el cicle formatiu quedava eliminat en una decisió presa el passat curs. En el darrer ple, amb el consens de tots els representants, es va decidir emprendre una campanya de pressió cap a la conselleria, en la recollida de signatures i altres mesures de força per a què es puga recuperar el Modul d’administratiu. Tena afirma que no és lògic que “havent més matrícula d’alumnes que l’any passat”, s’elimine està possibilitat als Ports, i es lleve la feina a tres professors.

Més informació: