Morella, un dels “Pobles Més Bonics d’Espanya”, present en el VIII festival dels municipis més bells d’Itàlia

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 12 de setembre de 2013 .

La localitat de Morella ha format part de la delegació espanyola que ha representat a “Els Pobles Més Bonics d’Espanya” al VIII Festival del projecte homòleg italià, celebrat a les localitats de Castel del Mont, Santo Stefano de Sessanio i Neville (Abruzzo). Allà, també han coincidit amb delegacions d’altres països, com França, Valònia, Japó, Romania, Saxònia o Corea del Sud i es va celebrar l’Assemblea de “Els Pobles Més Bonics de la Terra” .

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, que ha participat al costat del de Vall-de-roures, ha qualificat l’experiència de “molt positiva” i assenyalava que “la trobada va ser molt important per a la promoció internacional dels pobles més bonics d’Espanya”. L’edil també explicava que “durant aquests dies hem conegut el treball conjunt que realitzen altres agrupacions similars que pretenen promocionar conjuntament els pobles més bonics de diferents països”. Una qüestió que Ripollés considera “fonamental, ja que en aquests moments de dificultats, és més important que mai la suma d’esforços per promocionar aquestes xarxes per tot l’àmbit nacional i internacional”. A més, afegeix que “Morella ha estat un dels pobles pioners en formar part d’aquest projecte i ara cal treballar per seguir potenciant els lligams de promoció i col·laboració entre els municipis”. En la trobada d’Itàlia, les delegacions estrangeres també van mostrar interès per conèixer els municipis del projecte espanyol.

Cal recordar que aquest projecte pretén promocionar els municipis amb encant de menys de 15.000 habitants i contribuir a l’organització d’activitats relacionades amb la cultura i el patrimoni. Aquesta xarxa està formada en l’actualitat per quinze municipis i continua amb la seva expansió per aglutinar més localitats. Cal afegir que per entrar en aquesta, la pròpia organització de l’associació examina als municipis i els sotmet a diferents peritatges per veure si es pot catalogar com un de les més bonics d’Espanya. Des de l’organització quantifiquen en només un 20% dels municipis que sol·liciten l’adhesió i es poden unir al projecte.