L’Escola de Música de Morella obri el termini de matrícula per al nou curs

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 13 de setembre de 2013 .
Etiquetes: , , ,

El Patronat Municipal de l’Escola de Música s’ha reunit a l’Ajuntament de Morella per fer balanç de l’exercici 2012 /13 i preparar l’inici del 2013 /14. Un curs que tindrà el seu termini de matriculació entre els dies 12 i 21 de setembre i el començament ve marcat pel deute de dos anualitats de la Generalitat. Aquests impagaments, que superen els 28.000 euros, fan que el consistori morellà haja de redoblar esforços, per fer possible l’educació musical a la localitat.

La regidora d’educació, Palmira Mestre, afirma que “l’Ajuntament de Morella va a realitzar, de nou, un gran esforç econòmic, directe i indirecte, mitjançant la cessió i manteniment de les instal·lacions, perquè els alumnes i professors de l’Escola de Música no noten aquests impagaments de la Generalitat”. A més, afegeix que “per aquest equip de govern, l’educació és una prioritat i l’Escola de Música és un servei bàsic per a la cultura i educació musical de Morella”. També ha destacat la importància del servei que es presta des d’aquest centre, ja que es tornaran a oferir més de deu assignatures de diferents instruments i el passat curs va comptar amb unes cent matriculacions. Unes xifres que “demostren que la música és un patrimoni viu i sonor de la nostra ciutat i que cada vegada són més els veïns i veïnes que volen aprendre”. L’Escola de Música és el primer pas de molts morellans i morellanes cap a la cultura musical i, molts dels matriculats en els darrers anys, han posat en pràctica els seus coneixements en les entitats musicals de Morella, com són l’Associació Musical Mestre Candel, la Rondalla o dels Gaiteros de Morella .

La regidora també subratlla que “l’Ajuntament de Morella realitza un gran esforç per garantir l’educació musical dels veïns i veïnes de Morella, perquè si l’Escola de Música depengués de la Generalitat exclusivament, ja s’hauria hagut de tancar”.

El nou curs arrencarà el dia u d’octubre i les inscripcions ja es poden formalitzar a les oficines municipals. Respecte a les assignatures que s’impartiran, en un principi s’ofereixen les de metall, clarinet, llenguatge musical, saxofó, dolçaina i tabal, percussió, guitarra, piano i flauta. Una vegada que es matriculen tots els alumnes es distribuiran les classes. La matrícula tornarà a ser gratuïta i els estudiants únicament hauran de fer front a les mensualitats d’uns 22 euros.

Més informació: | | |