La formació d’entrenadors es vol fer al Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 2 de setembre de 2013 .
Etiquetes:

Aquelles persones que es vulguen traure el ‘Carnet 1’ d’entrenador de futbol ho podran fer des del mateix Matarranya. L’Escola d’Entrenadors d’Aragó ha anunciat l’interès de traslladar-se al territori per a formar futurs entrenadors, i el curs a domicili s’impartirà sempre i quan hi haja un mínim de 15 persones interessades. De moment, hi ha unes 10 persones inscrites, i esta formació va adreçada no només als interessats del Matarranya, sinó també del Baix Matarranya i de tot el Baix Aragó. En el cas de que finalment no es pogués fer el curs al territori per falta d’inscrits, les persones interessades s’haurien de traslladar a Saragossa -com a prop- per a poder traure’s este carnet.

Rocío Zapater, de l’àrea d’Esports de Comarca del Matarranya, va explicar que “des de la Comarca ens vam posar en contacte amb la Federació Aragonesa de Futbol (FAF) i amb l’Escola d’Entrenadors perquè fes un curset aquí, al Matarranya”. Zapater va afegir que “un dels problemes que ens hem trobat esta temporada és que als clubs se’ls demane un ‘Carnet 2’ per als entrenadors de Regional. I abans d’exigir-lo, vam entendre que al menys poguérem fer un curs. Ara estem en fase d’inscripció. Enguany farem el ‘Carnet 1’. I si la gent està interessada, de cara al pròxim any farem el ‘Carnet 2’, que és el que s’exigeix als entrenadors de Primera Regional”.

Des del Matarranya van recordar que es necessiten un mínim de 15 persones perquè es puga fer el curs, i van considerar que “és una oportunitat única”, ja que l’alternativa és anar a Saragossa o a La Almunia tots els dissabtes d’octubre a maig. D’este curs per a formar entrenadors se’n podran beneficiar també els futurs professionals vinguts de comarques veïnes, ja que a la gent d’Alcanyís els resulte més pròxim Vall-de-roures que Saragossa. Zapater va afegir que “és un curs molt interessant, i que en el dia de demà és una opció de treball i dedicació professional”. A més, “és una titulació que aniria molt bé per a tota la pedrera futbolística que tenim al Matarranya”.

. El debat dels carnets professionals

La Federació Aragonesa de Futbol tenia previst forçar tots els equips de Regional a que enguany tingueren entrenador federat. El problema que s’han trobat és que una gran part dels entrenadors federats del Baix Aragó ja entrenen algun equip, i molts altres no estaven disposats a anar a entrenar un equip per les condicions laborals de 200 euros al mes. Tot i això, l’objectiu de la FAF és que en qüestió de 2 o 3 anys això estiga resolt, i que tots els equips tinguen entrenadors professionals. El curs a Vall-de-roures, sempre i quan s’apunte prou gent, serà a partir del mes d’octubre. Els interessats poden trobar tota la informació a http://www.escuelaefaf.com

Més informació: