Vilafranca comença la recollida de signatures perquè es mantingue el mòdul Administratiu a l’IES

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 16 de setembre de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Vilafranca ha iniciat la recollida de signatures perquè el veïns mostren el seu rebuig a l’eliminació del mòdul de Gestió Administrativa a l’IES de la localitat. Les fulles firmes ja s’han repartit per la població perquè residents a la Vila i veïns de la comarca puguen expressar el seu suport. Així mateix també s’estendran a pobles de l’entorn i Castelló

La recollida de signatures ha estat aprovada per unanimitat en el ple ordinari de setembre després de la proposta del PSPV, amb els vots del PP i Plataforma per Vilafranca.

A les firmes se sol·licita a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport una “immediata rectificació en la seva decisió d’eliminar el mòdul administratiu de primer grau a l’IES de Vilafranca, tot i haver-se matriculat 14 alumnes per al curs 2013/2014″ així com la implantació del mòdul sociosanitari demandat des de fa ja 4 anys”.

Si la Generalitat Valenciana no atén la petició tots els grups polítics del consistori han acordat convocar una concentració a Vilafranca per manifestar el sentiment de la població. Cal recordar que el mòdul de Gestió Administrativa és l’únic ensenyament de Formació Professional que es pot cursar a la comarca dels Ports i l’Alt Maestrat. En cas contrari els alumnes han de desplaçar-se més de 80 quilòmetres fins a Castelló o al Baix Maestrat per poder cursar estudis de FP.

Des de Vilafranca l’alcalde de la població, Óscar Tena, ha assenyalat que “la Generalitat ha eliminat el mòdul malgrat que el nombre mínim d’alumnes és de 12 i en la pre-inscripció ja superava aquest número. A més des de fa anys restem reclamant un mòdul de gestió sociosanitària i les nostres peticions no estan sent ateses”

Els veïns poden signar en tots els establiments on s’ha repartit el full de signatures. A més l’Ajuntament de Vilafranca ha iniciat una petició de suports a la plataforma Change.org. Aci es poden enviar cartes amb la petició a la consellera d’Educació, María José Català, i el president de la Generalitat, Alberto Fabra.

Més informació: |

1 comentari

  1. Jesús Ros Latienda enllaç al seu comentari

    La oferta de ciclos formativos no solo entra dentro de las politicas educativas, son politicas de formación para el empleo. Estas se hacen imprescindibles en unas comarcas que por distancia y orografía se ven discriminadas al acceso a los servicios públicos de todos los géneros. Es dificil comprender que si la falta de masa crítica de población es el argumento principal no se ideen fórmulas de Acuer