El millor pernil de la província es fa a Mont-roig

comarquesnord.cat . Terol . dimarts, 17 de setembre de 2013 .
Etiquetes:

La companyia Soincar de Mont-roig ha estat la guanyadora del ‘Premio Calidad Jamón de Teruel 2013’. El millor pernil de la província es fa al Matarranya i pertany al Grupo de Empresas Arcoiris. Així ho ha considerat un jurat expert després d’un tast a cegues que va valorar l’aroma, la presència i el sabor dels 17 cuixots de la D.O. (Denominació d’Origen) Jamón de Teruel que enguany aspiraven al Premi de Qualitat. L’entrega d’este guardó es va fer durant el transcurs del pregó de la Fira del Jamón de Teruel.

Fundat l’any 1986, Soincar està integrat per 146 socis i té una producció d’uns 200.000 gorrinos i 170.000 pernils i paletes. Amb una plantilla de 28 treballadors, ha tingut una facturació mitja d’uns 37 milions d’euros els últims anys. A més de Soincar, també s’ha premiat a l’explotació ramadera on va nàixer i es va criar el porc del qual procedia este pernil guanyador. Es tracte de l’explotació SAT 3.680 La Torraza d’Aiguaviva. L’animal va ser sacrificat a l’escorxador de Valderrobres.

Més informació: