El tai-txi kung i la dansa, les novetats esportives d’esta temporada

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 17 de setembre de 2013 .

Amb l’entrada del mes de setembre, tot torne a la normalitat. Els xiquets han tornat a les aules, s’han posat en marxa les escoles infantils, les Escoles de Música estan recollint inscripcions i en cosa de setmanes començaran les activitats esportives de Comarca del Matarranya. L’àrea d’Esports ha posat a disposició dels usuaris les fulles d’inscripció de les activitats d’esta temporada 2013/14. Activitats orientades a xiquets, jóvens, adults i gent gran repartides en 19 propostes diferents. Hi haurà ‘Escoles Esportives’, pilates, ioga, psicomotricitat, i molt més. A més, enguany s’han oferit dos propostes noves. Per un costat tindrem el tai-txi kung. I per un altre, la dansa.

Salomé Roquer, de l’àrea d’Esports de la Comarca del Matarranya, va concretar que “la programació serà similar a l’any passat, però amb dos novetats. Per un costat tindrem el tai-txi kung, que va orientat a xiquets, adults i a la tercera edat. I també tenim la dansa”. En relació a les altres propostes, la Comarca es mourà amb les mateixes iniciatives que l’any passat. Les activitats infantils estaran repartides en ‘Escoles Esportives’ -que és una introducció a esports com el futbol, el bàsquet o el bàdminton-, karate, psicomotricitat, tennis, patinatge i balls de saló. En el cas dels adults trobem gimnàstica, manteniment, aeròbic, pilates, futbol sala, karate, tennis, ball i ioga.

Des de la Comarca van recordar que al final d’esta setmana, sobretot en dijous, s’aniran recollint les inscripcions pels pobles del Matarranya. Una vegada es coneix la gent que s’ha apuntat, es confirmaran els grups que ixen per cada municipi. Roquer va recordar que “si un grup de determinada activitat no surt a un poble, la inscripció s’elimine i ja està. Posteriorment, eixa persona també es pot apuntar a l’activitat del poble del costat, sempre i quan hi ha places vacants”. Al llarg dels últims dies s’han anat repartint fulles d’inscripció pel Matarranya. Les matrícules tenen un pagament trimestral i cada una de les activitats esportives té un preu diferent.

. La Marxa Senderista, a Queretes

Al marge de les activitats programades per l’àrea d’Esports, Comarca del Matarranya ja ha confirmat les dates d’algunes iniciatives que s’impulsen cada any. Més en concret, la Marxa Senderista Comarca del Matarranya, que el pròxim 2014 arribarà a la 13ena edició, serà a Queretes el pròxim 30 de març. El Cros Escolar, que l’any 2014 celebrarà la 11ena edició, serà el pròxim 16 de març a La Freixneda. La trobada de gimnàstica i de pilates serà el 29 de maig a Fórnols, mentre que la trobada de l’aeròbic serà a Pena-roja el 5 de juny. La trobada dels grups de patinatge serà per al 24 de maig, encara que el poble està per confirmar en funció d’on surten grups de patinadors i patinadores.