L’Ajuntament de Morella instal·la una caldera de biomassa a l’Escola Infantil gratuïta

L’Ajuntament de Morella continua realitzant actuacions de millora dels edificis municipals, apostant per les energies renovables i augmentant l’eficiència energètica. Així, el nou curs escolar a l’Escola Infantil gratuïta de la localitat ha començat amb la notícia de la nova instal·lació d’una caldera de biomassa. Cal recordar que al col·legi Mare de Déu de Vallivana també s’ha reemplaçat la calefacció i s’ha apostat per una d’aquest tipus, així com també es van instal·lar sistemes amb energies renovables al Centre Lúdic i Esportiu Jaume I o a l’Escorxador.

El regidor d’obres i medi ambient, Rafa Pallarés, afirma que “amb les noves instal·lacions a les calderes del col·legi Mare de Déu de Vallivana i l’Escola Infantil es millorarà l’eficiència energètica, disminuint-se el consum en els edificis i apostant per una energia neta”. A més, afegeix que “Morella és un municipi referent en l’ús de les energies renovables i cal seguir treballant amb aquest tipus d’energies netes i apostant per una reducció del cost del consum i manteniment dels edificis municipals”. L’edil també assenyala que “l’Escola Infantil és una prioritat per aquest equip de govern i, a més de comptar amb un servei gratuït, s’està condicionant i millorant any rere any per oferir el millor servei”. Cal recordar que per al present curs, degut també a l’augment d’alumnes que s’esperava pel baby boom de l’any 2012, es van realitzar uns treballs de millora de les instal·lacions i es van ampliar alguns espais. Així, finalment, la xifra d’alumnes matriculats en l’Escola Infantil per al curs 2013-2014 s’ha incrementat un 30% respecte al passat any i, són 45 xiquets.

Per últim, cal assenyalar que des del consistori s’ha apostat per les renovables en altres edificis, com el Centre Lúdic Jaume I, on es va utilitzar la geotèrmia, en l’enllumenat públic o al mateix col·legi Mare de Déu de Vallivana, on aquest estiu s’han realitzat les obres de substitució de la caldera. També l’Escorxador compta amb una caldera de biomassa. A més, ja s’està treballant en l’elaboració d’un Pla d’Eficiència Energètica. Amb aquestes noves calderes s’aconseguirà també disminuir la despesa econòmica, especialment en els mesos hivernals.

Més informació: |