L’ajuntament de Valderrobres bonificarà els usuaris de la guarderia i el menjador escolar

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 17 de setembre de 2013 .
Etiquetes:

L’ajuntament de Vall-de-roures ha creat un sistema d’ajudes que beneficiarà a tots els usuaris de l’escola infantil i del menjador escolar. Així ho va confirmar el consistori de la capital del Matarranya, que bonificarà en 30 euros -al mes i per servei- els xiquets i xiquetes que utilitzen estos equipaments. Per a este curs, les taxes de l’escola infantil i del menjador de Vall-de-roures no han baixat els preus, però l’ajuntament ha considerat oportú ajudar a les famílies del poble en uns serveis clau que ajuden a “conciliar la vida familiar i laboral”.

Carlos Boné, alcalde de Valderrobres, va apuntar que “la situació econòmica per la que passen moltes famílies en estos moments de crisi és complicada. I dins de les seues possibilitats, l’ajuntament va considerar que havia de fer l’esforç en ajudar a les famílies del municipi”. Boné va concretar que fins ara “ens havíem centrat molt en inversions i oferir serveis als nostres veïns”, però “també hem de tindre en compte alguns aspectes com els serveis que es donen des d’Educació i que en els últims anys han pujat de preu”, cosa que “ha condicionat que alguns xiquets hagen deixat d’anar al menjador escolar”.

El consistori va fer números. “Vam mirar el pressupost de l’ajuntament. I vam arribar a la xifra que l’ajuntament es pot permetre, i que és de 30 euros mensuals”, va recalcar Boné. El consistori “bonifique estos 30 euros al mes. Però no rebaixarà les taxes perquè entenem que enguany es podrà fer”. Estes ajudes s’allargaran durant tot el curs escolar 2013/14, “però no ho podem garantir de cara al pròxim exercici”, va defensar Boné. En el cas del menjador escolar, el preu fixat per la DGA des del curs passat és de 96 euros al mes. Amb esta ajuda, el cost serà més assequible: de 66 euros mensuals.

A més, estes bonificacions poden ser complementàries a les beques de menjador de la DGA, sempre i quan els usuaris no superen el cost del servei. L’alcalde de Valderrobres va explicar que “aquelles famílies becades al 100% des de la DGA no tindrien la beca de menjador de l’ajuntament”. En el cas d’aquells usuaris que poden rebre mitja beca, la bonificació del consistori serà de 30 euros sempre i quan el pagament que ha de fer la família al mes és superior a eixa quantitat. En el cas de que fos inferior, l’ajuntament li aportaria només la part proporcional fins arribar a 0.

Més informació: