LOS LUNES AL SOL: “De retallades, de violència, de nous atacs a la justícia social”

Amparo Panadero . 17 de setembre de 2013 .
Etiquetes: ,

Ni una condemna institucional, ni tan sols els cinc minuts de silenci per mostrar ràbia, dolor, suport. Gens. Dues dones van ser assassinades el darrer dissabte. Dos casos més de violència masclista que dolen i que indignen molt. Més de cinquanta dones han estat, aquest any, víctimes mortals de la violència de gènere, a més de les víctimes invisibles, les víctimes no xifrades en les dades oficials, dones que moren després de sofrir greus lesions, dones que es lleven la vida davant l’extrema violència física i psicològica que sofreixen. Unes estadístiques tan dures com a irrellevants per a uns governs que han retallat massivament els pressupostos per lluitar contra aquest terrorisme masclista, que, a més, des del Partit Popular aborden erròniament com a violència domèstica. I no és no més violència a l’àmbit domèstic, perquè hi ha moltes dones que pateixen agressions físiques i psicològiques a altres espais socials, laborals, familiars. La violència de gènere és aquella que es practica contra les dones per ser dones.

Tornant a les nefastes polítiques del PP, les retallades que han arribat al país valencià, entre altres serveis, a frenar les ajudes d’emergència, deixant desprotegida a la víctima, provocant impunitat, i marcant, encara més, la vulnerabilitat de les dones. Polítiques que són immorals i intolerables. Paral·lelament s’han soterrat les polítiques d’Igualtat, que són l’eix de la lluita contra el terrorisme masclista. S’han detingut avanços que van costar molt emprendre i aplicar. Perquè sense acció política, econòmica i social cap a la igualtat real, cau la consciència col·lectiva per lluitar contra la violència de gènere i creix l’asfixiant patriarcat. Una involució conservadora que està fulminant drets i llibertats.

I no passa gens en aquest país. El silenci, la ignomínia, es fan insuportables. Silenci de les institucions públiques, silenci de la majoria dels partits polítics, silenci de la societat.

Per una altra banda, parlar d’una altra violència, aquesta política, i que són les retallades a l’Educació. Ha començat el curs a Primària, Secundaria i a les universitats. I els governs del PP s’han carregat ajudes a llibres i material escolar, les beques, línies de transport escolar, línies d’ensenyament a mòduls rurals, estem patint la inseguretat del menjador escolar a Vilafranca, i el més greu d’aquest curs a la nostra comarca, l’eliminació dels mòduls de FP a Vilafranca, una supressió que és molt greu, perquè atenta contra el futur de tota una comarca.

Cada vegada ens furten més serveis, docents, sanitaris, infraestructures, energètics, culturals, socials, esportius… Els Ajuntaments, que ja afronten la situació amb molt de valor i esforços, no poden assumir tanta retallada. Dir, per últim i amb molta indignació, que la comarca de Els Ports està perdent molts drets ciutadans, i no podem tolerar que aquesta terra torni a perdre la justícia social que ens ha costat moltíssim de guanyar. Diguem NO

Més informació: |