La Guàrdia Civil destrueix un artefacte de la Guerra Civil trobat a la teulada de l’església de Catí

comarquesnord.cat . CatI . dimarts, 17 de setembre de 2013 .
Etiquetes: ,

La Guàrdia Civil ha desactivat un projectil d’artilleria de calibre 75 mm de la Guerra Civil, que ha estat durant 74 anys a la teulada de l’església de Catí, procedint a la seva destrucció controlada. L’actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar arran d’un avís que va realitzar el personal que es trobava restaurant l’església parroquial de la localitat de Catí, qui va localitzar el projectil mentre reparaven la part alta d’aquest edifici procedint a desallotjar la zona fins a l’arribada dels especialistes. El temple catinenc s’està preparant per a acollir part de la mostra La Llum de les Imatges.

Fins al lloc dels fets es va desplaçar personal de la Guàrdia Civil de Castelló especialitzat en la desactivació d’explosius. Quan van arribar els guàrdies civils van comprovar que es tractava d’un projectil d’artilleria de 75 mm de la Guerra Civil procedint a la seva retirada i posterior destrucció controlada durant la jornada.

Tot i causar una forta sorpresa entre els veïns de la localitat, fins i tot l’alcalde Manuel Puig assegura que encara queden molts artefactes de la Guerra Civil repartits pel terme municipal.

Més informació: |