L’Ajuntament lamenta la falta de suport de la Diputació als esdeveniments morellans

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 18 de setembre de 2013 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Morella ha lamentat avui que la Diputació de Castelló no done suport a una prova de BTT. La proposta es va formalitzar després que l’administració provincial variara el recorregut del Triatló 3TCS, eliminant l’arribada a Morella. Aquest fet, anunciat a tres mesos de la prova, va suposar un contratemps per a les expectatives del sector turístic de la localitat dels Ports. Per això, es va proposar realitzar, amb aspecte de compensació, un esdeveniment esportiu per promocionar un projecte pioner com Morella Singletracks i que tinguera un impacte positiu en el sector turístic. No obstant, com en altres casos coneguts, s’han denegat les ajudes.

El regidor d’esports, Amadeu Bordàs, afirma que “no entenem que la Diputació de Castelló no done suport econòmicament a una prova com la que plantegem, com tampoc vam entendre els motius que van originar la decisió d’eliminar l’arribada del triatló a Morella”. L’edil també assenyala que “des de l’Ajuntament de Morella considerem que les proves esportives de nivell poden suposar un impacte econòmic per a la localitat i per a la comarca i, el projecte Morella singletracks és el que pretén”. Malgrat la negativa de la Diputació, Bordàs assevera que “no ens anem a quedar de braços creuats i anem a organitzar proves i a promocionar aquest projecte, que pot ser important per a Morella i la comarca dels Ports”. En aquest sentit, ha anunciat que es farà una quedada de bikers al mes d’octubre, que realitzaran diferents rutes pels Ports, i que s’estan preparant més esdeveniments esportius per a l’any 2013. Així, el regidor afegeix que “la falta de compromís de la Diputació no serà impediment perquè l’Ajuntament continue demanant el suport de l’administració provincial per fomentar esdeveniments esportius organitzats des del municipi, ja que aquesta hauria de ser la seva finalitat”. Bordàs conclou que “és sorprenent veure com els diputats provincials es fan fotos amb entitats privades oblidant que la seva finalitat principal és ajudar les administracions locals”.

Cal recordar que la Diputació de Castelló va presentar la prova de Triatló 3TCS al mes d’octubre de 2012, després de diverses reunions amb representants del consistori morellà i del sector turístic. No obstant això, al febrer es va anunciar públicament el canvi de recorregut, davant la sorpresa de la societat morellana. La prova esportiva es va disputar íntegrament a Peníscola al mes de juny.

Més informació: |