Ares inverteix 26.000 euros en la millora del Camí del Barranc dels Molins

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 29 de setembre de 2013 .

L’Ajuntament d’Ares del Maestrat destina 26.000 euros per mantenir i millorar el camí del Barranc dels Molins. D’aquesta manera s’està fent més accessible aquesta ruta que permet baixar des del poble a un conjunt únic, format per cinc molins fariners.

L’alcalde d’Ares del Maestrat, Abelardo Tena, ha explicat que “s’estan col·locant graons de fusta a les zones amb major pendent per, d’aquesta manera, fer més accessible les rampes que porten als molins”. El consistori d’Ares compta amb un ajut de 16.000 euros de la Generalitat Valenciana i la resta es finança amb aportacions pròpies.

Les actuacions també consistiran en la col·locació de baranes i elements de seguretat que permetran incrementar la seguretat en el recorregut. La visita al barranc des del poble forma el SL-CV 45 , un sender local senyalitzat.

El Barranc dels Molins és el primer BIC de caràcter etnològic que s’ha declarat a la Comunitat Valenciana. Al molí Sol de Costa es pot visitar el Centre d’Interpretació que permet conèixer la vida del moliner. Així mateix es pot comprovar com era l’antiga maquinària del molí que també s’ha restaurat. A partir del molí inicial l’aigua s’anava reaprofitant entre els molins . Al barranc es pot observar una complexa xarxa de dipòsits i sèquies que optimitzaven l’ús del líquid element.
Els molins del barranc es van construir al segle XVIII i van estar en funcionament fins al segle XX.

. Visites guiades

L’Ajuntament d’Ares del Maestrat ofereix visites guiades, prèvia reserva, al Barranc dels Molins. Els interessats poden posar-se en contacte amb el telèfon 964762014 o 660950792. El preu per als adults és de 4€ i per a nens de 2€. Per a grups de més de 10 persones el preu és de 2€ i d’1€ per a nens. Al Barranc dels Molins també hi ha vivendes de turisme rural.

Més no