La Comarca se’n fa càrrec de la gestió dels menjadors escolars de La Portellada i Mont-roig

comarquesnord.cat . Fórnols . dimecres, 25 de setembre de 2013 .
Etiquetes:

Els pares i els xiquets dels municipis de Fórnols, la Torre del Compte i Torredarques se seguiran beneficiant del sistema de transport escolar que va posar en marxa la Comarca del Matarranya al gener de 2012. Iniciat el curs escolar 2013/14, la Comarca ha posat a disposició dels alumnes d’aquells pobles que no tenen escola -Fórnols, Torredarques i la Torre- un servei de transport que els portarà a La Portellada, Mont-roig i La Freixneda, respectivament. El funcionament serà igual que el passat curs. Cada setmana, Comarca farà els viatges d’un municipi de matí i d’un altre per la tarde, mentre que al tercer no en farà cap. Els pobles van rotant, de tal manera que Comarca assumirà uns quants viatges i els restants els hauran de fer els pares.

A més, este curs escolar hi ha una novetat. I és que igual com es va començar el passat curs escolar amb Mont-roig, enguany Comarca assumirà també la gestió del menjador escolar de La Portellada. Així ho va confirmar Francisco Esteve, president del Consell Comarcal, que va explicar que “s’ha contractat a una persona, que se’n fa càrrec durant el migdia dels xiquets que estan al menjador escolar de La Portellada i es desplacen de fora”. Esteve va afegir que la gestió del menjador es va impulsar el curs passat a Mont-roig. “Els pares n’estan contents, poden conciliar millor la vida laboral i familiar i és un servei més que tenen”. El curs passat es van adquirir una sèrie d’electrodomèstics per a mantindre el menjar i també per a cuinar-lo.

El president de Comarca del Matarranya va recordar que “del menjador cobrim costos. Però una vegada més el Matarranya fa un esforç addicional, de 9.300 euros, per portar els xiquets a l’escola, un esforç que altres territoris no fan”. Amb això “no vull dir que no l’hem de fer”, va puntualitzar Esteve. “No podem fer tots els viatges dels alumnes, però considero que estem fent un esforç important al territori”. Pel que fa al sistema de funcionament, “és igual que el curs passat. Natres cobrim un poble pel de matí i un altre per la tarde. Mentrestant, un descanse. I això va rotant. Quan no pot anar el servei de transport de Comarca del Matarranya, són els pares els que s’encarreguen de portar els seus fills a l’escola”.

Més informació: