Rudi qualifica el FITE 2013 d’ambiciós i destaque el seu potencial multiplicador

comarquesnord.cat . Terol . dimecres, 25 de setembre de 2013 .
Etiquetes:

60 milions d’euros. Esta és la xifra que el Fons d’Inversions de Teruel (FITE) destinarà este 2013 a la província. Així ho va concretar el Govern d’Aragó durant la presentació del Fons, que segons l’autonòmic no s’ha vist afectat per les retencions pressupostàries, “prova de la voluntat del Govern d’Espanya i d’Aragó per a preservar este projecte i per a mantindre intacte el suport a la província de Terol”. Un FITE que dedicarà la majoria dels seus recursos al suport a iniciatives empresarials i al desenvolupament de projectes estratègics de la província.

Luisa Fernanda Rudi, presidenta de la DGA, va recalcar que “enguany hem intensificat les línies amb més potencial de generació d’efecte multiplicador a l’activitat econòmica, aquelles mesures destinades a cobrir les necessitats de les empreses, i hem potenciat la implementació d’actuacions en què, d’una o altra manera, es produeix col·laboració i coordinació amb el sector privat”. Durant l’acte de presentació del FITE 2013, Rudi va afegir que “està pensat amb ambició i està concebut des d’una perspectiva a llarg temps, dos dels ingredients bàsics per al seu èxit i per a la durabilitat de projectes en el temps”.

. 7 milions d’euros a Motorland

El FITE 2013 destinarà la majoria dels seus recursos al suport d’iniciatives empresarials i al desenvolupament de projectes estratègics, de tal forma que més del 50 per cent dels recursos es destinaran directament al sector privat i es prioritzaran “programes d’efecte multiplicador de la inversió pública”. Per tant, el Fons d’Inversions dedicarà 7 milions d’euros al finançament directe al teixit empresarial de la província a través de l’empresa pública SUMA Teruel. A més, el Govern d’Aragó subscriurà una ampliació de capital a Avalia per 1,5 milions per ampliar el seu potencial.

A més, es mantenen les aportacions a projectes estratègics com Nieve Teruel (4 milions d’euros), Motorland (7 milions d’euros), Caudé (1,5 milions), Dinópolis (400.000 euros) i l’Observatori Astronòmic de Javalambre (4 milions). El FITE 2013 tindrà en compte algunes iniciatives empresarials, sobretot agroalimentàries. Es destinaran recursos a projectes agroalimentaris (1,3 milions d’euros), a actuacions agroalimentàries singulars (3,5 milions d’euros), projectes d’investigació agroalimentària (600.000 euros), Recinte de Sarrión (300.000 euros) i altres projectes (1,5 milions d’euros).

Més informació: