La coordinació d’emergències es centralitza a València

comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 26 de setembre de 2013 .
Etiquetes:

La Conselleria de Governació trasllada al centre d’emergències de l’Eliana, a València, la gestió i presa de decisions del Centre de Coordinació d’Emergències de Castelló, que es troba al Consorci Provincial de Bombers. Aquesta situació és efecte del nou Pla Territorial d’Emergències, que preveu la centralització d’aquestes tasques en el centre del 112, restant competències i poder de decisió a aquest centre de Castelló.

A partir d’ara, serà decisió de València fixar els dispositius a engegar en cas d’incendi, alerta per neu o qualsevol situació de risc.

Sembla ser, que la intenció del conseller de Governació, Serafín Castellano, és centralitzar a València, tots els serveis d’emergències, com ja va fer amb les sanitàries (CICU), encara que fons de la conselleria asseguren que sols se canvia de nom.

Els representants socialistes en la Diputació s’han manifestat en contra de la mesura. El portaveu, Francesc Colomer, afirma que amb aquest trasllat, “resta eficàcia i qualitat al servei que es presta a ciutadans i ciutadanes”.

Més informació: