La Mancomunitat dels Ports aprova comptes en un ple

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 26 de setembre de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Mancomunitat Comarcal Els Ports presentava, en ple extraordinàri, celebrat a l’Ajuntament de Vilafranca, uns comptes sanejats amb l’esforç dels municipis que en formen part de l’Ens. El pressupost per aquest 2013 es dedica majoritàriament a mantenir els serveis socials i l’ajuda a domicili. Dels vora 350.000 euros que s’han gestionat, la major part de les despeses es dediquen als treballadors socials, agents d’ajuda a domicili i personal administratiu. Per al manteniment d’aquest servei es compta amb un ajut de 73.000 euros de la conselleria de benestar social, quina aportació s’ha reduït un 40% en les dos darreres anualitats, i el que és més greu, estan pendents de cobrar els dos darrers exercicis.

Per a pagar les nómines dels treballadors s’ha hagut de recòrrer al fons de la Mancomunitat. Aixó ha provocat, que l’entitat comarcal es tingue que acollir al II pla de pagaments a proveïdors per finançar varies obres pendents. El que falta per a finançar l’ajuda a domicili i els serveis socials, ho aporten els ajuntaments a través de les seves quotes, que sumen enguany 41.000 euros, i un ajut de la Diputació.

Per altra banda, des de finals del passat any, la Mancomunitat dels Ports gestiona també l’oficina de la dependència, que abans es portava directament des de l’ajuntament de Morella. Per al manteniment d’aquest servei, que es presta en tots els pobles de la comarca, encara que no siguen membres d’esta Mancomunitat, es disposa de l’ajut de 28.000 euros de la Federació valenciana de Municipis i Províncies.

Pel que fa a les inversions, la Mancomunitat destinarà el pla provincial a millora d’infraestructures hidràuliques a la Mata.

Més informació: | |