LOS LUNES AL SOL: “Que la Justícia faci justícia”

Amparo Panadero . 1 d'octubre de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

Vivint ja la tardor, entre els núvols grisos i els vents del nord que es mouen vertiginosament. Creixen, cada dia més, els grocs, ocres i vermells en els arbres vora riu. I cau la nit enmig del no-res. Un altre dimarts al sol, sense sol, mirant la pluja darrere dels cristalls de totes les cases, de totes les finestres, esperant una setmana de glòria i penitència. Una altra setmana que, ben segur, serà tipus als terratrèmols que estem patint últimament. Mentres, el periodista castellonenc, i també morellà, Javier Andrés ens convocava el darrer dissabte, entre emocions i lluita, a un futur de treball i esperança al país valencià, posant en valor un Correllengua, que arribarà a Morella i que a Castelló va reunir a centenars de persones.

Mentrestant, les dones plantaven cara a tot arreu del país a un ministre monstre, reivindicant el dret a la salut reproductiva i a la maternitat lliurement decidida. Mentre una indignada ciutadania feia ’jaque’ al Rei a Madrid. Mentre a Almenara ens concentràvem en defensa de Carles Mateu i d’una identitat i llengua pròpies. Mentre recolzem la Marea Verda de les Illes Balears, solidaritzant-nos amb uns drets retallats. Mentre creixen les crítiques, molt justificades, després de l’assassinat de la xiqueta galega Asunta, a uns mitjans de comunicació que van perdent la seua responsabilitat social, la seua dignitat. Mentre esperem que aquest senyor “de la província” vestit de negre s’assente el dimecres en la banqueta, a l’espera que la Justícia faça justícia sense estancar més processos, sense obstaculitzar, perquè aquesta terra no mereix aquest personatge, tants de greuges i abusos, senyors que han practicat el tràfic d’influències, suborn, frau fiscal, despilfarro, i si no tenien prou, s’ha gastat els diners de tots en milionaris patrocinis per a un aeroport de Castelló que no funciona però que encara genera factures milionàries.

I per a fer més destacada l’arribada del judici a l’il·lustre senyor Carlos Fabra, un altre Fabra, Alberto, president de la Generalitat Valenciana no te una altra idea que fer-se ahir una foto amb el vàries vegades imputat de Castelló. I front tot això havem de dir, ja per acabar, que les treballadores i treballadors de la residència de gent gran de Forcall estan patint l’impagament de les seues nòmines. No més per ficar un exemple de tots els que estem sofrint.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Molt bé Amparo, sempre et dic que escrius molt bé. Un bes de PEPE SANGÜESA