Els Pressupostos Generals preveuen una partida de 3 milions d’euros a la carretera N-232

comarquesnord.cat . Mont-roig . dimecres, 2 d'octubre de 2013 .
Etiquetes:

Els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) publicats fa uns dies han tingut en compte una de les reivindicacions històriques dels veïns del Matarranya. Es tracte, en concret, de la ‘maleïda’ carretera N-232 i el tram comprès entre l’entrada al municipi de Ràfels i el límit provincial a l’altura de La Pobleta. Un petit tram de 13 quilòmetres que supere Vall d’en Lluna, l’accés de La Sorollera, Mont-roig i l’accés a Torredarques, i que s’ha vist posposat en dos ocasions per problemes amb les empreses adjudicatàries. Els PGE contemplen una partida pressupostària de 677.000 € per a l’actual exercici 2013, així com una partida de 3 milions per a l’any 2014.

El passat mes de juny, la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats ja va aprovar una iniciativa presentada pel PSOE en la què es demanà el condicionament de la N-232 en el tram que discorre pel Matarranya. En la presentació d’esta proposició no de llei, que va estar aprovada per unanimitat, el diputat socialista Vicente Guillén va recalcar l’interès del Govern per les obres de la N-232 però va matisar que no poden deixar que “el deteriorament actual de la via s’eternitze”. Fets públics els PGE, s’ha confirmat que hi haurà petites partides pressupostàries per al 2014 i 2015 (uns 9 milions d’euros) i que el gruix de la inversió serà per a pròxims exercicis.

El projecte d’adequació de la carretera N-232 en el tram comprès entre Ràfels i el límit de província es va paralitzar el mes d’agost de 2010. El Ministeri de Foment va decidir rescindir el contracte amb l’empresa adjudicatària Rover Alcisa, que havia presentat una segona modificació del pressupost en un increment del 25 per cent del que havien licitat. La primera modificació de pressupost ja la va presentar només començar l’obra. El Ministeri i l’empresa adjudicatària van arribar a un acord d’obra el setembre de 2011 que té previst suprimir el túnel i mantindrà la travessera de Mont-roig. L’esborrany dels Pressupostos destaque que s’invertiran un total de 74 milions d’euros a la carretera.

Més informació: