L’ajuntament de Morella es compromet, per al 2014, en destinar un any més el 0,7% a projectes solidaris

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 2 d'octubre de 2013 .
Etiquetes:

Com cada trimestre aproximadament, el Consell de Solidaritat de Morella va celebrar, el passat divendres, una nova sessió per tractar sobre diverses qüestions referents a aquest àmbit.

El principal tema que es va tractar a la reunió van ser l’aprovació de les bases per a que les ONG’s puguen sol·licitar l’aportació econòmica que l’Ajuntament de Morella destina a causes solidàries. A la mateixa, també es van tractar algunes propostes que han presentat les ONG’s per a realitzar alguna activitat a Morella durant la tardor.

En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament de Morella destina, des de fa anys, el 0,7% del pressupost municipal a ajudes al Tercer Món. Per la seua banda, les ONG’s que es beneficien d’ajudes, es comprometen a realitzar diferents activitats per als veïns de Morella, que donen a conèixer el seu treball i que ajuden a conscienciar sobre la situació als països en els quals treballen.

Durant la sessió, també es van valorar les jornades de solidaritat que es van celebrar el passat mes de maig, uns dies en els què s’organitzen diferents activitats culturals i solidaries que recorden que hem de continuar mirant cap a aquells llocs en els què les persones tenen menys recursos. Al mateix temps, es va donar compte als membres del Consell, de la situació en la que se troben diferents projectes solidaris com la recollida d’aliments o la de taps, que estan tenint un gran suport dels veïns de Morella com sempre que s’han organitzat diferents campanyes d’aquest tipus.

La regidora de benestar social, Malú Blasco destacava que “cal seguir apostant per la solidaritat perquè hi ha gent que ho està passant molt malament i a pesar de la crisi, el consistori morellà continuarà destinant el 0,7 % a projectes solidaris”. Blasco també explicava “és important sensibilitzar els veïns i veïnes de la importància de la solidaritat amb els més desfavorits, i és per això, que aquest Consell organitza activitats solidàries durant tot l’any”.

Més informació: