Calaceit construirà les sortides d’emergència de la residència amb els 125.000 € del Fons d’Inversions

comarquesnord.cat . Calaceit . dijous, 3 d'octubre de 2013 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Calaceit invertirà 125.000 euros procedents del Fons d’Inversions de Terol ( FITE ) 2013 en la construcció de les sortides d’emergència de la residència de ‘Sant Roc’. L’actuació, anunciada per l’alcalde de Calaceit en l’últim plenari, és un pas imprescindible perquè la residència pugui ser qualificada com ‘mixta’ i donar servei a persones afectades per una minusvalidesa física o psíquica.

Esta actuació s’emmarque en el projecte de l’ajuntament de Calaceit per aconseguir la tan anhelada qualificació. “Portem mesos treballant en l’avantprojecte i hem fet les modificacions que ens exigien. Ara està tot clar i estem a punt de finalitzar el projecte. D’esta forma, i després d’aquesta actuació, complirem els requisits i podrem tindre una residència mixta”, va explicar Josep Maria Salsench, alcalde de Calaceit. Salsench va afegir que “no tenim clar quan podrà ser, però tenim previst que un cop adjudicades les obres, estes duraran sis mesos. Així que si tot va bé, ho podríem tindre fet al llarg del pròxim any”.

Al marge de la creació de les sortides d’emergència, el consistori calaceità també està treballant en la renovació del conveni amb l’arquebisbat sobre l’ús del temple de Sant Roc per on es faran les sortides. “El conveni finalitze el 2015, però ja hem estat reunits amb ells i hem arribat a un acord verbal. Faltarà posar-lo per escrit perquè des de l’església ens facin una cessió a 30 anys, renovable pel mateix període de temps. Això sí, sempre i quan l’edifici mantingui un ús social”, va aclarir l’alcalde.

Tot i estes bones notícies, durant el ple es va tornar a discutir la viabilitat econòmica de la residència. D’esta manera, mentre l’equip de govern afirme que poc a poc s’equilibren despeses i ingressos, el grup socialista creu que amb la nova gestió l’ajuntament de Calaceit està augmentant el dèficit de la residència. Per la seua part, Entesa per Calaceit considere que l’única forma de que sigui rendible el servei és convertir la residència en un servei de pisos tutelats.

Més informació: