Els pressupostos Generals de l’Estat tornen a deixar a Morella al marge

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 3 d'octubre de 2013 .
Etiquetes:

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha valorat de forma molt negativa els Pressupostos Generals de l’Estat. Ripollés considera que estos comptes “tornen a marginar a Morella i a la comarca dels Ports”, després de que no s’hagen inclòs partides pressupostàries destinades a invertir en projectes fonamentals per a aquesta zona.

El primer edil destacava que “els pressupostos de Mariano Rajoy continuen deixant a Morella i la comarca al marge i exclouen projectes fonamentals per a la promoció econòmica i la creació d’ocupació”. A més, “aquestos pressupostos tornen a confirmar el poc interès i la poca sensibilitat que té el Govern d’Espanya per aquesta zona”.

Com ja va ocórrer l’any passat, l’equip de govern de l’Ajuntament de Morella tornarà a instar al Govern central a què rectifique i incloga una partida pressupostària perquè es reprenguen les obres del parador de turisme de la localitat, ja que es considera una infraestructura prioritària per al desenvolupament econòmic de l’interior de la província de Castelló. Al mateix temps, també es tornarà a demanar als grups parlamentaris amb representació a la nostra circumscripció a les cambres Generals que en el transcurs del debat per la configuració definitiva dels pressupostos s’incloguen en els mateixos diferents qüestions bàsiques per Morella y la Comarca dels Ports.

Des del consistori morellà, també es lamente que des del Govern autonòmic no s’haja reivindicat el Parador de Turisme a pesar de que és l’únic projectat a la Comunitat Valenciana i el primer que es construiria en democràcia. En aquest sentit, Ripollés lamentava “la resignació dels dirigents del partit popular i el silenci d’Alberto Fabra que no ha reivindicat el Parador davant de Rajoy, mentre veiem com si que es van satisfent les exigències d’altres dirigents populars en altres comunitats”.

Cal recordar que aquest Parador, ja tenia destinada una partida pressupostària en anys anteriors, i a més, en els últims anys ja s’havia iniciat la seua construcció, amb la finalització del túnel d’accés al mateix, la redacció de tots els projectes i l’adjudicació de totes les obres, invertint-se més de 4

 

Rhamsés Ripollés "La N-232 o el Parador es queden en una inversió zero o ridícula"

"L’Ajuntament de Morella critica els nous PGE per al 2014" segons apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

milions d’euros. És per tot això, que “des de l’Ajuntament de Morella, no entenem com la nostra ciutat i el nostre territori tornen a caure en l’oblit de les institucions, tornant a deixar de banda la construcció d’esta infraestructura que suposaria més turisme, més promoció, més recursos econòmics i més ocupació” afegia Ripollés.

. La N-232, una altra prioritat

Els trams de la N-232 al seu pas per Morella, com són les obres pendents de la Torreta, Port de Querol-Pont de la Bota, compten amb unes partides ‘ridícules’ que es limitaran a tràmits administratius, sense contemplar-se inversions per a cap dels trams, “aquest projecte és l’altra de les prioritats per a incloure en aquestos Pressupostos Generals de l’Estat i no podem renunciar a una inversió fonamental per al desenvolupament econòmic i turístic de la comarca d’Els Ports” explicava el primer edil.

Si que s’ha contemplat, després de la sol·licitud del Grup Socialista, una partida d’inversions de 3 milions d’euros per a reprendre les obres del tram que transcorre des de Ràfels fins al límit de Província, ja en Terol, que és molt important també per a la nostra comarca. Aquest tram, portava uns anys paralitzat després de que començare la seua execució. Sobre aquesta qüestió, l’alcalde de Morella comentava que “exigim que aquesta inversió sigue real i que per tant s’executen integrament, com a mínim, els 3 milions d’euros pressupostats, sense perdre ja més temps i diners, d’aquest vial bàsic per a les comunicacions entre Aragó i la Comunitat Valenciana. A més, s’ha d’actuar amb caràcter d’urgència perquè presenta un estat lamentable i representa un perill molt greu per als seus usuaris”.

Més informació: