Miguel Pitarch recupera a Romania el seu tractor, robat al 2011, amb l’ajuda de l’oficina d’immigració de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 3 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: , ,

“Quan he pujat i l’he arrancat m’han entrat ganes de plorar”. Així es sentia el ramader de Morella, Miguel Pitarch, després de recuperar este dimecres el seu tractor que li van robar fa dos anys en una finca que posseeix a Valmuel (Terol) i que va acabar a Romania, país en el qual va estar any i mig en un magatzem policial fronterer de la localitat de Satumare.

Una història que es va iniciar el 7 d’octubre de 2011 quan una banda organitzada va sostreure el seu tractor de set anys d’antiguitat (en aquell moment) marca Fendt amb un cost de 105.000 euros i una potència de més de dos-cents cavalls, “dels de primera categoria que em va costar pagar cinc anys” explicava Pitarch. Des de llavors, es va iniciar una recerca policial de la Guàrdia Civil d’Alcanyís que va acabar uns mesos després amb la detenció dels delinqüents.

A partir del rastre dels delictes, es va esbrinar que el tractor de Miguel estava a Romania, en una petita localitat de la província de Maramures. Per confirmar-ho, amb la col·laboració de la Policia romanesa, li van enviar dues fotos del vehicle de camp per confirmar que era el seu. Les imatges eren clares, malgrat la neu que el cobria, reafirmant que es tractava del seu tractor. 
A partir de la confirmació, tota una odissea.

El van traslladar a la localitat de Satumare, a un magatzem de la Policia de Romania on va estar esperant fins a aquesta setmana. Els problemes burocràtics i de papers “em van portar a pensar al fet que no valia la pena que el recuperéssim, em demanaven molts papers i diners, així com advocats, massa dificultats” narrava Pitarch. Per això, fa un any, l’afectat va decidir demanar ajuda a l’Oficina d’integració i cohesió social que existeix a Morella, destinada principalment als immigrants. Marian Albu i Catalin Chircu, dos romanesos que porten més de 10 anys vivint a la localitat dels Ports, són els que coordinen aquest servei i van atendre a Miguel Pitarch. Gràcies a ells, van anar acurtant els terminis amb els advocats i ambaixades.

Fa uns dies, Albu i Pitarch van viatjar fins a Bucarest i d’allí al magatzem on estava el tractor per poder garantir el seu retorn. El dimecres es va tancar el cercle. Chircu va ajudar a la família Pitarch a desmuntar el camió procedent de Romania que transportava el tractor. Catalin, també emocionat, destacava que “estem per ajudar i ara ho hem solucionat i estem molt contents”. El moment de l’arrancada del motor, després d’instal·lar les bateries, va ser molt especial.

“Tinc de donar les gràcies a Marian i a Catalin que han estat claus, tinc 63 anys i he viscut moltes coses i la pèrdua del tractor va ser dura, la recuperació és emocionant i es demostra que hi ha estrangers que vénen a delinquir, com els que em van robar, i uns altres que vénen a guanyar-se la vida i ajudar als altres” concloïa Miguel Pitarch, que podrà tornar a sembrar a les seves terres amb el seu tractor.

Més informació: | |