60 exemplars es van poder catalogar i exposar a la I Jornada Micològica de Forcall

comarquesnord.cat . Forcall . dissabte, 5 d'octubre .
Etiquetes: , ,

Forcall ha acollit aquest cap de setmana, en el marc del programa d’extensió Universitària de la UJI, la seua primera jornada micològica, impulsada per l’associació de micologia de Castelló (ASMICAS). Una seixantena d’espècies es mostraven en la sala de plens de l’Ajuntament de Forcall. Una sèrie de bolets localitzats en la meitat nord de Castelló. Un dels objectius del col·lectiu és oferir informació sobre els bolets per a que cada cop hi hagen menys accidents en la ingesta de bolets tòxics.

L’escassa humitat de les darreres setmanes ha influït en la poca varietat i quantitat d’espècies que s’han trobat. No obstant els organitzadors es mostraven

Forcall acull les primeres Jornades Micològiques

“60 exemplars es van poder catalogar i exposar” segons apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

satisfets en la mostra que havien pogut catalogar. A continuació Clemente Miró, vicepresident de la societat, parlaria al voltant del 50 millors bolets en una interessant xerrada. Segons la darrera enquesta que s’ha realitzat al respecte, els millors bolets han resultat els boletus.

No obstant, els bolets no sols tenen tants seguidors pel seu tractament culinari, les seves diferents formes i colors, fins i tot en els que resulten tòxics o fins i tot mortals, són un atractiu per molta gent eixint a buscar-los i classificar-los. Cada vegada és més la gent que vol saber més sobre aquestos fongs. La cultura micològica creix a tot arreu, i les societats d’amants de la micologia proliferen. La de Castelló ja té 200 socis.

Més informació: | |