Morella viurà importants activitats culturals i festives en motiu de les festivitats del 9 i 12 d’octubre

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 6 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: , , ,

Aquesta setmana, el cinema tornarà a la gran pantalla del Teatre Municipal de Morella. La campanya començarà el proper dimecres 9 d’octubre, festivitat de la Comunitat Valenciana, amb la projecció de la pel·lícula “Cruce de Caminos”, a les 19 hores. Aprofitant els dies festius de la propera setmana, aquest film es projectarà en sessió doble i el diumenge 13, també a les 19 hores, tindrà lloc el segon passe.
La regidora de cultura, María Rallo, afirma que “iniciem una nova campanya del cine de Morella, que com ja ha ocorregut en els últims anys, permet acostar les millors pel·lícules als veïns de la nostra ciutat”.

. 20-25-30

D’altra banda, aprofitant l’efemèride dels 25 anys de Comunicacions dels Ports, aquest ens en col·laboració amb l’Ajuntament de Morella, han organitzat una sèrie d’actes culturals per al que resta d’any. Aquestes activitats, s’encetaran aquest dimecres amb la presentació del concurs de micro relats “Sergi Beser”. Amb aquest nom es ret homenatge a aquest morellà, que ens va deixar fa quasi 4 anys. Beser, professor a la universitat autònoma de Barcelona, va rebre la màxima distinció de la ciutat, la creu de Santa Llúcia, l’any 2007.

Ja el dissabte, la Sala del Justícia del consistori morellà albergarà la xerrada “Periodisme d’ahir, avui i demà” a càrrec del periodista Josep Martí Gómez. Martí Gómez, morellà de naixement, ha realitzat diverses conferencies a la localitat dels Ports en els darrers anys i fou el pregoner del 53 Sexenni de Morella. La seua carrera va començar la seua carrera en els anys 60, treballant en mitjans de comunicació de Castelló i Barcelona. En els anys 70, va donar l’impuls definitiu a la seua carrera en la ciutat Comtal, amb importants espais en periòdics i revistes. Ja en eixa època va començar a formar tàndem junt amb Josep Ramoneda, qui ha sigut un dels seus companys periodístics en distintes etapes, com en l’espai El Bestiari, de la Cadena Ser. Al llarg de la seua carrera ha obtingut importants reconeixements al seu treball, com el Premi Manuel de Arco, el “Ciutat de Barcelona”, el Premi Oficial de Periodista o el Premi Nacional de Periodisme de Catalunya. Martí Gómez també ha treballat en importants mitjans de comunicació i programes, entre els que cal destacar els de la Cadena Ser. Alguns d’ells són Hora 25, la Ventana o A vivir que son dos días, on encara és col·laborador. A més, també va ser corresponsal de la cadena a Londres durant cinc anys i està considerat com un dels mestres del reporterisme.

. Segona festa Oktoberfest

Morella també es prepara per a viure la seua segona festa Oktoberfest. El festival tindrà lloc el dia 12 d’octubre i combinarà distints grups de moda amb els elements típics d’estes celebracions alemanyes, com la cervesa. Aquesta nit de festa es tornarà a organitzar amb la fórmula de col·laboració públic-privada.

Cal assenyalar que aquesta forma de cooperació va començar a realitzar-se fa dos anys i, gràcies a la inversió dels empresaris, han actuat en la localitat grups com La Pegatina, Manel, Tom Bombadil o Bongo Botrako. La fórmula consisteix en què el consistori morellà cedeix l’Espai Firal i és la iniciativa privada la que assumeix els costos de l’actuació. L’edil de festes, Amadeu Bordàs, destaca que “les festes que s’han organitzat amb aquesta fórmula de col·laboració han sigut un gran èxit i han comptat amb una important afluència de públic, tant de Morella i la comarca com de fora d’ella”. Per això, destaca que “cal agrair als empresaris d’aquesta ciutat l’aposta que estan fent per portar aquestos concerts que tenen un impacte econòmic important en la localitat”.

Més informació: | | |