El gorrino i els seus derivats, protagonistes de les 2ones jornades ‘Gastromatarranya’

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dilluns, 7 d'octubre de 2013 .
Etiquetes:

Les instal·lacions del Relaix Chateau Hotel la Torre del Visco han aplegat este matí la inauguració de les segones Jornades ‘Gastromatarranya’, una iniciativa impulsada per l’Associació d’Empresaris del Matarranya en la que participaran 26 cuines del territori. En esta ocasió, ‘Gastromatarranya’ estarà dedicada al gorrino i als seus derivats, i des d’avui mateix i fins el pròxim 15 de desembre els bars i restaurants oferiran als clients uns menús especials i unes tapes amb el producte estrella d’estes segones jornades. Els 26 establiments estan ubicats en nou municipis del Matarranya, com són Mont-roig, La Freixneda, Calaceit, Beseit, Vall-de-roures, Pena-roja, Queretes, Ràfels i Fontdespatla.

La jornada inaugural va constar d’un acte de presentació a la mateixa Torre del Visco, on es va destacar el paper que va encapçalar el Relaix Chateau ara fa 20 anys i es va rendir homenatge a Piers Dutton, recentment desaparegut. A la inauguració hi van intervindre Javier Moragrega, president de l’Associació d’Empresaris, Joaquín Lorenzo, president del Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya, Nacho Errando, del Slow Food Tossal dels Tres Reis, i Jorge Hernández, de Slow Food Aragón i que va fer una magnífica intervenció sobre la filosofia Slow Food i la gastronomia quilòmetre zero. Esta inauguració va comptar amb la participació dels restaurants inscrits a les jornades.

A més, estes segones ‘Gastromatarranya’ van continuar amb una demostració culinària a base de gorrino i els derivats, a càrrec del xef Kristian Lutaud, assessor gastronòmic i col·laborador de l’Hotel la Torre del Visco. En acabar l’acte es va oferir una degustació de productes del Matarranya. A través d’estes jornades ‘Gastromatarranya’, l’Associació d’Empresaris del Matarranya pretén incrementar el consum en el propi territori, atraure visitants i promocionar l’ús i consum de productes agroalimentaris criats i elaborats a la zona. Els clients dels 26 establiments adherits a les jornades podran degustar els menús especials i els plats preparats fins el pròxim 15 de desembre.

Més informació: