El PSOE creu que durant el 2014 no hi haurà “obres visibles” a la N-232

comarquesnord.cat . Mont-roig . dilluns, 7 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: ,

El PSOE ha carregat contra els Pressupostos Generals de l’Estat del 2014 i ha lamentat “el maltractament a la província” per la inversió prevista en infraestructures. De cara al pròxim exercici, el Govern de l’Estat preveu una inversió de 3 milions d’euros en la carretera N-232 entre l’accés de Ràfels i el límit provincial amb la Pobla d’Alcolea, una inversió que segons el grup socialista no permetrà veure “obres visibles” el pròxim any. Els Pressupostos contemplen més de 74 milions d’euros d’inversió, sobretot a partir de l’exercici 2016.

El secretari general del Partit Socialista a Terol, Vicente Guillén, va lamentar el tracte que ha rebut la província amb els Pressupostos Generals de l’Estat de 2014, perquè “aprofundeixen en el maltractament d’esta província des que el PP són govern. Tenien un acord amb el Matarranya. Es van comprometre a començar la carretera l’any 2014. Però veiem que per al pròxim exercici només hi ha 3 milions d’euros, tenint en compte que només un quilòmetre de carretera d’estes característiques val entre 4 i 4,5 milions d’euros”. Per tant, “considerem que al 2014 no hi haurà obres visibles a la N-232”.

Guillén va afegir que “és una decepció”, i que les obres de la N-232 “no poden esperar més”. El secretari general socialista va reconèixer que durant mesos “s’han hagut de fer moltes negociacions perquè no es rescindís el contracte amb l’empresa adjudicatària, però pensàvem que enguany seria clau per a confirmar que s’avançaria en el projecte”. L’acord era que “les obres començarien l’any 2013”, va recordar Guillén. Però “això és impossible. I teníem l’esperança de que l’any 2014 hi hauria una partida pressupostària important i que en dos anys les obres estigueren molt avançades”.

Els Pressupostos Generals marquen 2016 i 2017 com els anys de major inversió. “Això ens decepcione perquè pensem que l’obra s’ha d’acabar en el menor període de temps”, va defensar el secretari general del PSOE. Vicente Guillén també va posar èmfasi a la inversió final. “Hem fet preguntes que no han estat contestades, i ens sorprèn que esta obra estava adjudicada per 47 milions d’euros i als pressupostos presentats, sense saber per què, està en 75 milions. Per tant, haurem d’estar al corrent. 30 milions de sobrecost no són una tonteria”.

Més informació: |