LOS LUNES AL SOL: “La nostra dignitat”

La terra sempre respon a la mà humana que la maltracta. Allò que sembrem és, sempre, la nostra collita. Els moviments sísmics de les darreres dies i setmanes al nostre Mediterrani més prop son la resposta de la Natura a tanta barbàrie humana i econòmica. I, evidentment no es pot tolerar. A altres països, com és el cas d’EUA, les injeccions de gas a la profunditat, tant de la terra com de la mar, estan prohibint-se perquè s’ha demostrat que provoquen terratrèmols. A la fi, esperem, que les conseqüències de la plataforma del projecte Castor, sigui el preludi de el que mai havia hagut de ser. És a dir, que desitgem que es paralitzen totalment les injeccions de gas i també que no es practique mai el fracking a la nostra comarca. Diguem NO. Perquè ens juguem la Natura, el medi ambient i el futur. Així de clar.

Canviant de tema, dir que aquesta setmana Morella reviscola amb una programació per a la tardor plena d’activitats molt interessants. Aprofitant l’efemèride dels 25 anys de Comunicacions dels Ports, i en col·laboració amb l’Ajuntament de Morella, el nostre mitjà de comunicació ha organitzat una sèrie d’actes culturals per al que resta d’any. Aquestes activitats, s’encetaran aquest dimecres amb la presentació del concurs de micro-relats “Sergi Beser”. Una molt bona iniciativa que ens apropa al nostre estimat i molt enyorat Sergio, i més prop del dècim aniversari de la mort de Manuel Vázquez Montalbán, Manolo, l’amic del Sergio que tantes vegades ha estat a Morella.

El dissabte, la Sala del Justícia del consistori morellà albergarà la xerrada “Periodisme d’ahir, avui i demà” a càrrec del periodista morellà Josep Martí Gómez. Martí Gómez, que avui ens acompanya els matís del cap de setmana a la cadena SER, ha estat un dels millors periodistes i cronistes de la realitat del país, des de Castelló, Barcelona i Madrid. Les seues informacions son referent del bon periodisme, de l’honestedat, humilitat, del compromís amb les persones i, sobretot, és un mestre de la dignitat periodística per a tota la professió.

Així, a partir de demà, que es presenta aquesta programació de Comunicacions dels Ports, ens queda gaudir d’un programa de xerrades i debats de el atractiu. Ben segur, perquè és la nostra ràdio, la nostra televisió i la nostra revista Noticies.

Més informació: | | | |