Nacho Errando Mariscal: “La Torre del Visco ha estat la locomotora del Matarranya”

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dimarts, 8 d'octubre de 2013 .

La figura de Piers Dutton, fundador del Relaix Chateau Hotel la Torre del Visco recentment desaparegut, i de la seua dona Jemma Markham va estar molt present durant l’acte d’inauguració de les segones jornades ‘Gastromatarranya’. En este sentit, el president de l’Associació d’Empresaris del Matarranya, Javier Moragrega, va considerar que “este territori ha tingut un abans i un després amb el camí emprès per la Torre del Visco”. Moragrega va afegir que “Piers ens està escoltant. Ha estat molt important a esta zona. Ens han ensenyat i ens han obert moltes coses sempre relacionades amb el producte de la terra”. Perquè “aquí ho podem fer tot i encara està tot per fer”.

Des del Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya, el gerent Joaquín Lorenzo va dir que “els humans som de fixar-nos. I si hi ha un projecte demostratiu en este territori és la Torre del Visco. Cal agrair eixa energia positiva que coincideix en la posada en valor dels nostres recursos”. També en va fer una gran menció Nacho Errando Mariscal, empresari que ha apostat per l’slow food al Maestrat, i que reconèixer que “des de la primera visita a la Torre del Visco, que va ser al poc d’obrir, vaig vindre, vaig veure, vaig creure que això és el que jo sempre he somniat. I des de llavors no m’he tret a la Torre del Visco del cap”.

A més, Errando Mariscal va defensar que la Torre del Visco “ha estat la locomotora del Matarranya, ja que gràcies a ella han eixit moltes coses”. Va parlar del territori, on “hi ha certa qualitat, respecte al territori i recuperació d’allò local sense la necessitat de disfressar-se”, sinó de “recuperar allò local amb una visió del segle XXI”. Errando va afegir que “heu de seguir esta línia”, buscant visitants, “gent que vol conèixer la vostra gastronomia, gent que vol adquirir els vostres productes, gent que vol conèixer les vostres tradicions”. Va apuntar també que s’ha de fugir d’algunes pràctiques turístiques del litoral, on “ho han arrasat tot” i “s’ha especulat perquè vingui turisme de masses”.