Es presenten els actes de l’aniversari de Els Ports Ràdio, del Notícies i de nord que es desenvoluparan durant la tardor

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 9 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: , ,

Comunicacions dels Ports ha presentat els actes prevists amb motiu de l’aniversari de l’empresa comarcal de comunicació. Els Ports Ràdio compleix 25 anys, mentre que el setmanari Notícies en fa 20 i la televisió comarcal fa 30 anys que emet a Morella. Els actes, que van des de conferències o concursos fins a activitats esportives, es desenvoluparan durant tota la tardor i l’hivern d’enguany.

D’aquesta manera la programació s’enceta aquest 9 d’Octubre amb l’inici del I Concurs de Micro-relats Sergio Beser, en memòria del professor morellà. Amb una extensió màxima de 250 paraules, el micro-relat ha d’incloure les paraules “ràdio” i “25 anys” tot i que la temàtica és completament lliure. Es pot participat des del 9 d’Octubre i fins al 9 de desembre i els guanyadors es donaran a conèixer durant els actes de l’aniversari de Els Ports Ràdio prevists per al 28 de desembre de 2013.

Les activitats continuaran el dia del Pilar, el 12 d’octubre, amb la xerrada “Periodisme ahir, avui i demà” a càrrec del periodista morellà Josep Martí Gómez, mestre del reporterisme a Espanya i actualment col·laborador del programa A vivir que son dos dias de la cadena SER. La ràdio també serà la protagonista de la següent activitat prevista. El dissabte 26 es celebrarà el 60 aniversari de Ràdio Morella, emisora pionera a la comarca i on van destacar personalitats com Paco García o Mercedes la Saragossana.

El mes de novembre s’encetarà amb la presentació a Morella de La Maestra Republicana, de l’escriptora Elena Moya. És la segona novel·la de la periodista i escriptora que va col·laborar amb Els Ports Ràdio als seus inicis i que, posteriorment, ha treballat en prestigiosos mitjans internacionals com el britànic The Guardian. La novel·la està ambientada a la capital dels Ports i protagonitzada per una molt morellana Valli Querol. L’endemà serà el periodista Manuel S. Jardí, també col·laborador habituals dels mitjans de comunicació comarcals, el que explicarà l’evolució del periodisme en “Per què necessitem un espai mediàtic valencià?”.

El dissabte 9 de novembre la prestigiosa periodista de TVE  Rosa María Calaf donarà “Una altra mirada” del periodisme a través de la seua experiència com a corresponsal de la televisió pública que l’ha portada arreu del món.

L’esport arribarà el 16 de novembre amb la I Pujada Vertical al Castell de Morella. El següent cap de setmana, concretament el dia 23 serà l’escriptora Rosa Regás la que parlarà de “Periodisme, política i literatura” en una xerrada a Morella i el 29 serà Cristina del Valle qui explique la “Violència de gènere” en una altra conferència. Les activitats del mes de novembre es tancaran amb la Festa del Comerç.

El mes de desembre portarà, el pont del 6 de desembre una exposició basada en el llibre Ara que tinc 20 anys, amb la història de la ciutat de Morella durant les dues darreres dècades amb la mirada del setmanari Notícies. El dia 14 el periodista i escriptor Manuel Milián Mestre, junt amb el també periodista de La Vanguardia Antoni Puigverd, parlaran de “Lobbys i mitjans de comunicació en la configuració de l’escenari polític”.

Els actes es tancaran el 28 de desembre, dia en el que es compliran 25 anys de que Els Ports Ràdio rebés  la concessió de la llicència per a emetre amb la presentació d’una publicació amb la història de la ràdio comarcal, el fallo del concurs de micro-relats i un acte de reconeixement a Sergio Beser.

Tots els actes conten amb l’organtizació de El Club dels Amics de la Ràdio i la col·laboració de l’Ajuntament de Morella.

Més informació: | |