La història del 9 d’Octubre, explicada al col·legi

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 9 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: , , , ,

Aprofitant la vespra de la festivitat del 9 d’octubre, el col·legi Verge de Vallivana de Morella prepararia una activitat molt especial. Seria una vesprada d’història, amb el director dels Museus de la localitat, Carlos Sangüesa. Els més menuts, en este cas els alumnes de quart i cinquè de primària, gaudirien d’una classe diferent, fora de l’aula i contada per l’historiador. Sangüesa, acostumat a contar la nostra història en visites guiades, publicacions o al programa de ràdio Parlem de Història, es trobaria davant un públic exigent com l’infantil que li agrada molt fer preguntes. En esta activitat, l’historiador

Els més menuts aprenen la nostra història

“Carlos Sangüesa els va explicar el perquè del 9 d’octubre” segons apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

els va voler explicar principalment els nostres orígens com a poble.

Els temes centrals serien el 9 d’octubre, el perquè el celebrem i el perquè este dimecres era festa. També es tractaria el Dia de la Hispanitat que es viurà este dissabte 12 d’octubre i el 600 aniversari que viurem l’any que ve amb la trobada a Morella del Papa Luna, el Rei Ferrán d’Antequera i Sant Vicent Ferrer.
Amb esta activitat dins de les hores escolars, es demostraria la importància de contar la història des de ben menuts, adaptant-se l’historiador a les inquietuds d’este públic.

Van gaudir d’una vesprada en la que van conéixer moltes coses noves, històries de la nostra història que aplega fins avui i que és molt important que coneguin per saber d’on venim.

Més informació: | | | |