El nou pont de Sorita es podria obrir al febrer de 2014, després de cinc anys d’espera

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 17 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: ,

El nou pont de Sorita podria ser una realitat per al febrer del proper any. Seria una de les estimacions per obrir esta infraestructura que s’ha anat allargant en el temps des de que es va licitar el projecte ara fa just sis anys. Ja té la forma i falten diversos aspectes que es podrien rematar a principis del proper any, depenent també de les condicions climatològiques.

Al darrer trimestre de 2008 es faria una gran presentació col·locant la primera pedra. Però poc durarien els treballs abandonant l’empresa adjudicatària les actuacions abans de que acabara eixe any. La premsa parlava, llavors, de problemes econòmics per part de la Conselleria, però el conseller del ram, en aquell moment, va al·legar una errada de càlculs en una de les peces prefabricades, que es resoldria en breu. No ha estat en breu, perquè s’ha tingut d’esperar cinc anys per a que este pont quasi siga una realitat. Aquesta obra ha estat impulsada des de la Generalitat Valenciana, aturada amb poques inversions, fins i tot retirada pel propi PP dels pressupostos 2011.

Però el passat any seria una de les úniques partides contemplades en els comptes del Consell i així es podien reiniciar les obres. Actualment, treballen en este espai UTE Aglomerados Los Serranos SA, junt a Eiffage Infraestructuras amb un pressupost que ascendeix als 2.888.833,61 euros. De moment, el temps acompanya el que fa que es puguen agilitzar els treballs. Diversos operaris, amb la maquinària necessària, ultimen els detalls d’este pont. Estos dies es centren a llevar terra d’un dels extrems del pont amb una màquina excavadora. La part important, el pont amb les seues bases, ja estan instal·lades de punta a punta amb Sorita al rerefons. Així, es crearà un un pas per sobre del riu Bergantes més ample que l’actual.

En l’actualitat, la CV-14 salva el riu amb un pont estret que presenta moltes dificultats per a l’important trànsit de camions que el travessa. També s’adequa la variant de Sorita, eliminant un tram de perilloses corbes. S’espera que el nou pont facilite les comunicacions entre Els Ports i el Baix Aragó, tot i que queden encara molts de trams entre estes dos regions que caldria adequar. El pont té una longitud de prop de 200 metres i té set ulls, però a més, es renovarà bona part de la calçada que limita pels dos cantons del futur nou pont. La variant començarà abans de les corbes de Sorita i el resultat serà de prop d’un quilòmetre i mig d’un vial més recte i segur. S’ha tingut d’esperar molt de temps, però prompte la infraestructura serà una realitat, una de les poques obres que s’han dut a terme en temps de crisi, més encara a la nostra comarca bastant marginada tant en pressupostos autonòmics, com de l’Estat.

Més informació: |