Entitats juvenils catalanes, illenques i valencianes reflexionen sobre l’emancipació juvenil

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 20 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: ,

Més d’un centenar de representants d’entitats juvenils catalanes, illenques i valencianes del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) han participat aquest cap de setmana a la XV Trobada que organitza la Fundació Triangle Jove, un projecte compartit entre els tres consells de joventut. La Trobada d’enguany s’ha celebrat a Morella (comarca dels Ports, Castelló), amb el lema “Generació retallada però no perduda”.

La Trobada ha servit per debatre sobre l’emancipació juvenil, entesa com una part fonamental del dret a dur a terme els propis projectes de vida i a exercir plenament els drets de ciutadania. En la Trobada s’ha aprovat la declaració “Els i les Joves volem construir lliurement i en igualtat d’oportunitats els nostres projectes de vida”. En ella, el Triangle Jove considera que les polítiques públiques han de garantir que els i les joves puguin construir el seu projecte de vida en igualtat de condicions i escollir lliurement els seus camins vitals, sense condicionants. És per això que reclama transformacions estructurals per tal de portar a la societat i a la joventut a una situació sense exclusió, sense pobresa i sense desigualtats socials.

 

El Triangle Jove es reuneix a Morella

"La XV Trobada del Triangle Jove s’ha celebrat amb el lema ‘Generació retallada però no perduda" segons apunta nord · la televisió comarcal

. SECCIÓ: Vídeos

 

Entre les demandes concretes es reclama la derogació de la reforma laboral i l’establiment d’un nou model de relacions laborals, el foment d’alternatives a les formes tradicionals d’habitatge i la retirada de la LOMCE i del TIL, entre d’altres.

Durant el cap de setmana s’ha comptat amb la participació de persones enteses en la matèria com el Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia, Domingo Comas pertanyent a la Fundación Atenea.

A l’acte de cloenda, que ha tingut lloc aquest diumenge al matí a l’Ajuntament de Morella hi han participat el Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Més informació: |