LA FALSA: “Un espectacle mai vist”

Joan Carles Marcobal . 19 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’Església Catòlica escenificava el passat diumenge a Tarragona la beatificació més massiva de la història del catolicisme mundial, amb el reconeixement eclesiàstic de 522 ‘màrtirs que van patir persecució i mort al llarg de la guerra civil’. Com bé va dir Llamazares ‘si els republicans honoren els seus morts reobren ferides, si l’Església honora els seus màrtirs assisteixen les autoritats’.

Dos ministres, Gallardón i Fernández Díaz, el president de les Corts, Jesús Posada, i el pseudofranquista president de la Generalitat, Artur Mas, van seure amb les respectives consorts i algun que altre militar a la primera fila del públic que assistia a l’espectacle. Missatge del Papa animant la gent a ser com els màrtirs beatificats en no badar de la fe però ni una referència ni petició de perdó al paper jugat per l’església en la dictadura franquista, especialment al protagonisme agafat en la repressió dels anys més immediatament posteriors a la contenda civil.

Ruiz Gallardón es va apressurar a dir que l’acte i la presència de representants governamentals no tenia connotacions polítiques ni partidistes ja que tan sols era un acte religiós. Com és allò de la laicitat de l’estat? I allí estaven tots homenatjant els seus màrtirs. És la diferència que hi ha entre saber on estan soterrats uns morts i la de tenir que anar removent cunetes per trobar-ne uns altres: els guanyadors saben sempre on han d’acudir: allà on estan els ministres del Senyor. I ara paciència, molta fe i a esperar els miracles.

Més informació: | |