Més de 180 xiquets fan que la 8ena ‘Ecofesta’ supere tots els rècords de participació

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . diumenge, 20 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: , ,

El passat diumenge 20 d’octubre pel matí, Vall-de-roures va acollir la 8ena ‘Ecofesta’ de la Comarca del Matarranya. L’edició d’enguany es va centrar en el reciclatge d’olis usats i de roba i va reunir a més de 180 xiquets dels municipis del territori, convertint-se en tot un èxit de participació. Al llarg del matí, i després de la recepció dels xiquets i dels seus pares amb una xocolatada, l’organització va preparar vuit tallers on els participants van aprendre a fer joguets i altres a través del reciclatge de coses que trobem a casa. Al mateix temps, l’organització va preparar un taller dirigit als pares que es va centrar en la creació de sabó de roba a través dels olis.

Olga Ric, tècnica de l’àrea de Medi Ambient de Comarca, va explicar que “la ‘Ecofesta’ va començar amb xocolatada. Després van vindre els tallers. Es van oferir vuit tallers diferents, quatre per als xiquets més menuts i quatre més per als grans. Vam centrar els tallers en la reutilització, de tal forma que vam crear joguets i més coses que podem fer tranquil·lament a casa”. Per exemple, els participants “van crear un ‘Tres en Ratlla’ fet amb botons -les fitxes- i roba. També van fer una bossa per als botons, així com un coixí molt xulo”, on els pares i les mares van haver d’ajudar un poc, i que “van quedar genial”. També es van fer cinturons, bosses de pa o kariokes.

La ‘Ecofesta’ no es va acabar aquí. Per a l’ocasió “vam tindre un taller dirigit als pares i que va consistir en fer sabó amb olis usats”, va concretar Ric. A través dels tallers i l’entreteniment, l’Àrea de Medi Ambient de Comarca va assolir el seu objectiu, que no és altre que conscienciar als veïns del Matarranya de la importància del reciclatge i del respecte pel medi natural, un dels béns més preuats del territori. Durant la ‘Ecofesta’ també es va poder veure una mostra dels treballs de punt i fil de Lola Lleonart, de Torre del Compte, que va donar bones idees a la gent amant d’estes tasques. L’organització va agrair la participació de tots els assistents a la ‘Ecofesta’.

. ‘Són el futur d’esta comarca’

El president de Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, va estar present a la festa i va explicar que “és una proposta interessant. Els xiquets de la comarca s’ho passen bé, i al mateix temps se’ls implique en matèria mediambiental, una cosa que considerem que és molt important”. Esteve va recordar que “el valor més gran que tenim al Matarranya és el patrimoni natural” i que iniciatives com esta ‘Ecofesta’ “ajuden a conscienciar els més menuts, que són el futur d’esta comarca”. Enguany s’ha apostat pels olis gastats i la roba, que són els últims materials que ha començat a reciclar Comarca. A la vegada, el president del Consell Comarcal va dir que “el Matarranya som pioners en el reciclatge”.

Vall-de-roures va ser el municipi amfitrió d’esta 8ena ‘Ecofesta’. El seu alcalde, Carlos Boné, va recalcar que “esta iniciativa és molt interessant, perquè que des de menuts aprenguem en reciclatge és molt important per a la conservació del medi ambient”. I no sols això. “El reciclatge també té un sentit econòmic, perquè tots els residus que es generen cal tractar-los i s’han de pagar”. A nivell municipal, Boné va reconèixer que el veí cada vegada n’és més conscient. “El foment del reciclatge s’ha notat. Estem veient com cada any el número de quilos i de cartró va pujant, mentre la brossa va pujant però en menor mesura. Els veïns reciclen. La gent cada vegada està més conscienciada”.

Més informació: | |