Cinctorres pateix un dels episodis de robatoris més sonats dels darrers anys als Ports amb fins a tretze punts en una matinada

comarquesnord.cat . Cinctorres . dilluns, 21 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: ,

Cinctorres ha patit la matinada del diumenge al dilluns un dels episodis de robatoris més sonats dels últims anys als Ports. Un total de tretze punts, entre granges, cotxeres i magatzems, han estat objecte dels lladres que s’han emportat principalment maquinària d’obra i agrícola, així com un vehicle Peugeot 205 de color vermell. Els veïns de la localitat s’han despertat este dilluns impactats per aquestes informacions i fins al migdia no estava clara la llista d’espais en els quals van entrar a robar. Un dels aspectes més cridaners d’aquesta onada de furts està que els lladres no es concentrarien en una zona concreta.

Just davant de l’escola de la localitat, en la qual han entrat a robar en diverses ocasions, quatre cotxeres serien assaltades. D’una d’elles s’emportaven el cotxe després de trencar una finestra i forçar la porta d’entrada. Un vehicle que possiblement utilitzarien per robar en els altres punts. També entrarien en uns magatzems d’un electricista local d’on pràcticament no es van portar res. D’altra banda, quatre granges van ser les afectades en els exteriors del municipi, en la recta d’entrada per la carretera que arriba des de Morella. En aquests punts, el furtat no seria important en quant a l’econòmic, encara que van destrossar reixats i portes que delimitaven aquestes explotacions agropecuàries. Robarien diverses soldadores i va destacar en una d’elles el furt d’una bomba de gasoil.

 

Onada de robatoris a Cinctorres amb assalt a 13 punts distints

"Els lladres van furtar maquinària agrícola i de construcció, un vehícle i altres elements" segons apunta nord · la televisió comarcal

. SECCIÓ: Vídeos

 

Prop d’aquesta entrada, en la partida la Creu, seria on els lladres es van emportar la part més quantiosa del botí. Allí, el més afectat ha sigut el constructor cinctorrà Alfonso Borrás. En el seu magatzem, guardava nombrós material de construcció. En una de les seves furgonetes, tenia diferents eines que estava utilitzant en una obra d’una masia a Morella. Per no deixar-les allí, les tenia a l’interior del vehicle fins a aquest robatori. Li han destrossat una de les finestres i s’han emportat diversos utensilis. Els lladres han furtat de la seva propietat vuit radials, màquines percutores, taladros i una soldadora nova. Una altra més vella se la van deixar a l’entrada. Intentant valorar el total, Borrás creu que serien “uns sis mil euros de les eines que més utilitzava”. Durant el matí, se’l veia afectat mentre explicava els fets a la Guàrdia Civil.

Just al costat del magatzem del constructor, robarien en la cotxera del propietari del Bar Centro de la localitat d’on s’emportarien caixes amb ampolles d’alcohol i records de família “és més el pal perquè són coses sentimentals que pel robatori material” explicava Yolanda Lainez, la filla del gerent de l’establiment.

En aquesta partida també van entrar en dues cotxeres més. D’una d’elles, per la qual van entrar per una finestra, es van portar quatre motoserres i una altra màquina agropecuària i es deixarien un grup electrògen. En l’altra no van tocar res, a pesar que per entrar, els assaltants van escalar diversos metres.

La Guàrdia Civil del Quarter de Morella iniciaria este dilluns la investigació amb la presència del sergent, conjuntament amb la Policia Judicial que es desplaçava fins a la localitat per buscar petjades, estudiar marques de pneumàtics i recaptar més dades. Sobre aquest tema, en l’exterior d’una de les cotxeres de la partida la Creu van aparèixer diferents elements que pareix que portava el Peugeot 205.

L’alcalde de Cinctorres, Antoni Ripollés, va visitar al costat dels agents i els afectats aquesta ruta del robatori “després d’això el pitjor és la psicosi que es crea, perquè poden tornar actuar, afectant més el dany moral que el material”. Segons Ripollés “estem tristos, gairebé no havíem notat els furts de la zona, però això ha estat molt fort, tot en una nit, rebentant panys, reixes, per part d’uns lladres que sembla que anaven en grup i són professionals”. L’alcalde recomana als propietaris de cotxeres extremar les mesures de seguretat, com optar per la col·locació de càmeres.

Més informació: |