Morella, Matarranya i Terra Alta impulsen un projecte turístic conjunt

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 21 d'octubre de 2013 .

“Tres terres, un mateix territori”. Aquest és l’eslògan baix el qual Morella, el Matarranya (Terol) i la Terra Alta (Tarragona) treballen conjuntament per realitzar accions promocionals que repercutisquen de manera positiva en les tres zones. Una de les principals accions estratègiques planificades és un viatge de premsa o press trip, mitjançant el qual periodistes de diferents mitjans prestigiosos d’àmbit nacional, es desplaçaran a les tres zones i coneixeran els atractius turístics de les mateixes. Aquesta iniciativa tindrà lloc des del pròxim dimecres i fins diumenge.

La regidora de turisme, Maria Rallo, explica que “Morella, el Matarranya i la Terra Ata són tres terres molt properes, similars i alhora complementàries, que destaquen per un gran patrimoni cultural, monumental i paisatgístic”. A més, afegeix que “el press trip aproparà a periodistes de nombrosos mitjans de comunicació especialitzats i generalistes, que difondran els encants d’aquest territori”. Una zona que Rallo considera “de gran varietat de recursos i possibilitats per oferir als nostres visitants”. La regidora també explica que “en moments de dificultat econòmica, és molt important la innovació, la col·laboració i la suma d’esforços entre territoris, per aconseguir una major repercussió econòmica a les nostres localitats”.

Les zones del Matarranya, Morella i Terra Alta disposen d’un patrimoni natural impressionant, que ofereixen al turista l’oportunitat de realitzar una estada de relax i/o de conèixer una rica cultura i història. Per això, tenen grans possibilitats de complementarietat, donada la proximitat de les tres terres. Els periodistes que arribaran a Morella podran conèixer el patrimoni monumental de la localitat, amb visites guiades al castell, a la Basílica Arxiprestal o els principals carrers, els productes típics, l’artesania o gaudiran l’oferta de turisme actiu.

Cal recordar que durant aquest any s’ha impulsat el projecte conjunt i ja s’han realitzat accions, com les visites dels empresaris turístics morellans a les zones veïnes o reunions de coordinació i d’impuls de més iniciatives.