Els alumnes del CEIP Vicente Ferrer donen 600 euros a Creu Roja Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 22 d'octubre de 2013 .
Etiquetes:

Els alumnes del CEIP Vicente Ferrer Ramos de Vall-de-roures han donat 600 euros a Creu Roja Matarranya, una recaptació econòmica que han aconseguit a través de les nombroses iniciatives solidàries que s’han impulsat des del centre. Esta donació, on va assistir el president de Creu Roja Matarranya, Juan José Moreno, es va fer a la Caixa Rural de Teruel -que ha col·laborat en els projectes del centre educatiu- de la mà dels alumnes Nerea Albesa, Andrea Belanche, Carla Pelegrín i Pablo Sangüesa.

Jesús Calvo és director del CEIP Vicente Ferrer Ramos, i va explicar que “parlem d’un projecte que vam iniciar ara farà cinc anys”. Va nàixer amb l’objectiu de “fer veure als xiquets i xiquetes els problemes visibles que té la nostra societat, com la fam, la guerra, la crisi. I d’alguna forma volem donar a entendre que ells poden col·laborar cedint una part del seu temps perquè estos problemes es puguin pal·liar”. Els alumnes del Vicente Ferrer col·laboren venent productes d’Intermón Oxfam o recollint aliments, entre altres.

De fet, els alumnes de 5è i 6è de Primària del centre impulsen un projecte similar a una cooperativa. “Ells decideixen què faran, com s’organitzaran i a qui donaran els diners que obtinguen”, va concretar Calvo. Enguany, per exemple, treballaran amb Intermón Oxfam, amb Creu Roja en el banc d’aliments de Nadal i amb Metges Sense Fronteres. El director del CEIP Vicente Ferrer va destacar que “la llavor està calant” i que en el món de l’educació “és molt important fer persones”.

Des de Creu Roja van agrair el caràcter solidari dels estudiants del Vicente Ferrer i de tota la comunitat educativa de Vall-de-roures.

Més informació: