Fontdespatla reunirà dimecres a agricultors i grangers per a tractar la ‘zona vulnerable’

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dimarts, 22 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: ,

Si el passat divendres Pena-roja va convocar a tot el sector primari per a tractar la ‘zona vulnerable’, demà dimecres serà Fontdespatla el municipi que estudiarà esta declaració amb els seus veïns. La sala d’actes del Centre Cúbic aplegarà demà a les dotze del matí una trobada on l’Ajuntament de Fontdespatla ha convocat a tot el sector primari, tant a grangers com a agricultors, per a parlar del contingut de la reunió que van mantindre els alcaldes de Fontdespatla, Mont-roig i Pena-roja amb el conseller d’Agricultura i Medi Ambient de la DGA, Modesto Lobón, ahir a Saragossa. El sector agrícola del municipi no amague la seua preocupació i les conseqüències que esta declaració pot tindre.

L’alcaldessa de Fontdespatla, Carmen Agud, va reconèixer que “la situació és delicada. Demà dimecres farem una reunió al Cúbic amb agricultors i grangers per a explicar la situació de la ‘zona vulnerable’. I quan parlem de grangers, parlem de tots els grangers. Se’ns done la sensació de que la ‘zona vulnerable’ és per al gorrino. Però ho som tots, perquè la terra no està contaminada sols pels gorrinos, sinó per tots”. Per això, des de Fontdespatla “convoquem esta reunió per a tots els agricultors del poble”. Durant esta reunió també es parlarà del projecte de gestió de residus i d’una agricultura de regadiu com a possible solució als excedents de residus i la contaminació de la terra.

Per la seua part, Pena-roja va convocar una reunió el passat divendres, on van assistir la majoria de grangers del municipi. Francisco Esteve, alcalde de Pena-roja, va concretar que “aquí tenim la planta depuradora i considerem que ha de ser la solució al problema. Però no pot ser una solució a qualsevol preu, sinó que ha d’haver una taxa de depuració assumible per al granger”. De fet, altres municipis treballen en esta línia. És el cas de Cantavella, que ha entrat en ‘zona vulnerable’ i està estudiant la possibilitat de construir una planta de tractaments de petites dimensions per a resoldre la gestió dels residus al Maestrat. A Pena-roja, la infraestructura està preparada per a entrar en funcionament.

Més informació: |