La Diputació de Castelló vol potenciar el formatge

comarquesnord.cat . Castelló . dimarts, 22 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: ,

La Diputació Provincial de Castelló pretén incloure formatge fabricat a la provincia entre el catàleg de productes autòctons que vol impulsar dins de la estratègia en la que està treballant l’àrea de Desenvolupament Rural de la Diputació. Así ho anunciava el president provincial, Javier Molines, després de reunir-se amb el president de l’Associació de Fabricants de Formatge de la Comunitat Valenciana, José Antonio Torres i els principals productors de la provincia.

A l’interior de Castelló el sector del formatge està agafant cada vegada més importància i a molts municipis hi han empreses que s’encarreguen de l’elaboració d’aquest producte. A Morella, Catí o Benassal, la fabricació de formatges és el mitjà de vida d’unes quantes persones i families. A banda dels importants premis i reconeixements que s’han rebut a nivell tant nacional com internacional en el cas de la Formatgeria El Pastor de Morella.

Javier Moliner expresava el compromís de la institució provincial en la promoció i posada en valor del formatge de Castelló, com un dels emblemes de qualitat de la producció agroalimentària de la provincia. Segons el president és fonamental educar als propis castellonencs en el consum dels nostres productes, fet que fa que siga tant important el desenvolupament d’una marca de qualitat que puga garantir les atractives característiques que distingeixen els millors prodctes i el sector formatger s’ha mostrat molt receptiu a participar en aquest treball d’educar en el consum del producte local.

En aquest sentit, l’Àrea de Desenvolupament Rural de la Diputació i el Patronat Provincial de Turisme treballen també en vertebrar el sector agroalimentari amb el turístic per fer d’aquestos productes un reclam de qualitat per a la província de Castelló. La Diputació Provincial, reforçant la seua aposta pel foment del consum dels productors locals informa que l’Àrea de Desenvolupament Rural ha inclòs com a novetat aquest any entre els seus pressupostos dos partides de foment dels productes locals. Una de 60.000 euros per a la millora de la qualitat i comercialització dels aliments de Castelló i un altra, específica de 30.000 euros per a la posada en valor dels productes pesquers.

Més informació: |