“Morella, joves i valors”

Francesc Marco Palau . 22 d'octubre de 2013 .
Etiquetes:

L’associacionisme juvenil descobreix en Morella l’espai idoni per a la reflexió i el debat. El darrer cap de setmana, del 18 al 20 d’octubre de 2013, un centenar de joves catalans, valencians i balears s’han reunit a la ciutat emmurallada, en el marc del Triangle Jove.

Formen part de la generació de joves que puja, però trenquen els tòpics dels ni-ni. Potser són idealistes, desitgen un món millor i estan disposats a treballar-hi. Són quadres associatius amb voluntat de servei públic, d’àmplia formació i especialitzats en els respectius àmbits. Treballen a diari en les seves poblacions, des de la societat civil, implicats en joventuts polítiques, defensant l’estat del benestar des del món sindical, fent créixer esplais i agrupaments escoltes.
A la comarca dels Ports, lluny de les grans urbs, entre aquests carrers plens d’història, hem plantejat els nostres principals reptes. Conscients de les desigualtats socials existents i de les dificultats laborals, d’emancipació i d’habitatge en un context econòmic com l’actual. No ens resignem a res, malgrat la molta feina què hi ha per fer.

I és aquí, en aquest marc artístic, en aquestes pedres de records medievals, que s’ha fet evident de nou la relativitat de les fronteres. Joves compromesos de Catalunya, de les Illes Balears i del País Valencià, constatem a Morella, que compartim una mateixa llengua que ens apropa culturalment i que és un valor imprescindible. Els lligams existeixen entre les dues ribes del Sènia.

* Francesc Marco és doctorand en història contemporània

Més informació: