Morella, el Matarranya i la Terra Alta posen en marxa una nova iniciativa de promoció turística

comarquesnord.cat . Calaceit . dimecres, 23 d'octubre de 2013 .

‘Tres terres, un mateix territori’. Este és el títol del press trip que demà posen en marxa Morella, el Matarranya i la Terra Alta de forma conjunta, i que servirà per a difondre i donar a conèixer la riquesa patrimonial, monumental i gastronòmica de la terra. Un press trip que començarà este mateix dijous 24 d’octubre i que s’allargarà fins dissabte, dedicant-li un dia a cada comarca participant. Morella serà el punt de partida d’un press trip on participaran periodistes i bloggers especialitzats en turisme. Una primera sessió que farà una visita guiada pel monumental castell de Morella, activitats esportives a Saltapins, així com una visita gastronòmica als formatges del ‘Pastor de Morella’ i una pujada per la nit als miradors de Morella.

La sessió de divendres estarà dedicada a la Terra Alta. Per això, la iniciativa turística té previst fer parada a Horta de Sant Joan, des d’on faran un recorregut per la Via Verda. Es farà un recorregut fins Prat de Compte en bicicleta. A mig matí s’anirà a Vilalba dels Arcs, on tindrà lloc un tast d’olis. La parada històrica tindrà lloc a Corbera d’Ebre, on es viurà l’episodi de la Guerra Civil, mentre que a Gandesa es prepararà un tast dels vins del territori. Ja de cara a dissabte, el press trip saltarà al Matarranya, on està previst fer la ruta dels ‘Primers pobladors’ a Calaceit, s’anirà a Pena-roja a conèixer el museu dels dinosaures, i es farà un recorregut pels nuclis històrics de La Freixneda i Vall-de-roures. Al llarg del dissabte també es faran degustacions de productes de la terra.

Les regions del Matarranya, la Terra Alta i Morella destaquen per un patrimoni natural espectacular, que regalen al turista l’oportunitat de viure una gran experiència de la mà d’una rica cultura i un històric patrimoni. Al llarg dels últims mesos, estes tres regions frontereres han estret llaços d’unió de cara a construir sinergies que fomenten la promoció dels productes de la terra i l’arribada de visitants en un enclavament que s’ha consolidat com a destí de turisme d’interior. Sense anar més lluny, Morella i la comarca del Matarranya van posar en marxa esta primavera una sèrie de visites turístiques per a conèixer la riquesa patrimonial i gastronòmica d’estes terres de frontera. Les comarques també volen treballar de cara al foment de les fires que es fan en els seus territoris.