Morella finalitza la primera fase d’obres al cementiri

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 23 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el síndic d’obres, Rafa Pallarés, han visitat avui l’actuació que es realitza al cementiri de la localitat. En aquesta jornada, s’ha donat per finalitzada la primera de les fases, que ha consistit, principalment, en la pavimentació del carrer central. Per a després de la festivitat de Tots Sants, començarà la segona i la tercera, en les què es construiran serveis públics i es repararan les teulades i nínxols de les zones més antigues. Les obres compten amb un pressupost global de 45.000 € i les realitzaràn els treballadors de la brigada municipal.
Alhora, la brigada municipal s’està encarregant de condicionar els cementiris de Morella, Xiva, Ortells, la Pobleta, Herbeset i la Llèqua de cara al dia de Tots Sants. D’aquesta manera, es treballa perquè aquests es troben en perfecte estat en els dies en els que més visitants van als diferents cementiris del terme.

El regidor d’obres, Rafa Pallarés, afirma que “amb aquesta actuació, es pretén continuar amb la millora i adequació per conservar la imatge d’aquest important espai de la localitat”. Respecte a les tasques de neteja que farà aquests dies, explicava que “el condicionament dels cementiris es realitza tot l’any, però s’intensifica durant aquestes dates per la proximitat de l’1 de novembre”.

Cal recordar, que en els últims anys s’han dut a terme diferents actuacions en el cementiri, com la construcció de nous nínxols o la rehabilitació de l’ermita, que va servir per preservar aquest immoble de principis del segle XX.

. Ple d’octubre

En la jornada d’ avui també tindrà lloc la sessió plenària ordinària corresponent al mes d’octubre. En ella, es presentarà una moció per exigir la incorporació de les principals reivindicacions de la localitat en els pressupostos generals de l’Estat i de la Comunitat Valenciana, s’aprovaran els dies de festa local en el calendari de 2014, es presentarà un informe sobre el Pla Municipal d’Ajuda als Llibres de Text, s’aprovaran les bases de les ajudes del 0,7% destinades a projectes de cooperació amb el Tercer Món i es debatrà la modificació puntual n º 27 del PGOU, a Xiva.

Més informació: |