Unanimitat a Morella per exigir al Govern i la Generalitat el Parador, la N-232 i la SAMU

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 23 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: , , ,

Morella ha celebrat aquest dimecres el ple ordinari corresponent al mes d’octubre. En ell, va destacar que l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, va fer seva les mocions plantejades pels dos grups municipals per exigir les infraestructures bàsiques per a Morella i es va aprovar un text consensuat. Així, des de l’Ajuntament s’exigeixen partides específiques als pressupostos Generals de l’Estat per continuar amb les obres del Parador de Turisme i les de la N- 232 i, la SAMU i el pagament del deute acumulat per la Generalitat Valenciana en els comptes del pròxim exercici.

El primer edil morellà, Rhamsés Ripollés, afirmava que “el Govern de Rajoy ha de rectificar i destinar partides específiques en els propers Generals de l’Estat per continuar amb les obres del Parador de Turisme i de la N- 232, perquè ja s’ha perdut massa temps”. A més, afegia que “aquestes infraestructures són bàsiques per al present i el futur de la comarca. És moment d’actuar, de deixar de banda el partidisme i de destinar a la nostra localitat el que és just i necessari”.
Respecte als Pressupostos Generals de la Comunitat Valenciana , l’alcalde exigia que “es pague, d’una vegada per totes, el que deu la Generalitat Valenciana a tots els morellans i morellanes”. Ripollés assenyalava que “portem anys exigint calendaris de pagaments i aclariments sobre quan cobrarem allò que se’ns deu. Ja és hora que el president Alberto Fabra destine una partida específica al pagament als ajuntaments, perquè és increïble que la Generalitat Valenciana continue devent quasi 1,5 milions d’euros a Morella”. A més, tornava a exigir una infraestructura “bàsica” per a la localitat, com és la SAMU. El primer edil recordava que “la SAMU agilitaria el primer diagnòstic dels pacients i permetria una actuació d’urgència amb els mitjans adequats, ja que cal recordar que Morella està a quasi una hora de l’hospital més proper”. Va agrair igualment l’actitud dels dos grups municipals per buscar el consens i presentar un text unificat. L’alcalde de Morella també ha avançat que aquestes mocions seran elevades al Congrés dels Diputats ia les Corts Valencianes pel Grup Socialista.

. Ordre del dia

A la resta de l’ordre del dia, va destacar l’aprovació de la modificació del número 27 del Pla General d’Ordenació Urbana, que afecta Xiva. Després del procés iniciat fa mesos, es van recollir nombroses al·legacions dels veïns , pel que es va decidir començar la tramitació i incorporar moltes de les peticions veïnals . En la sessió d’ ahir, es va aprobar provisionalment la modificació i es remetrà aquest acord a la Conselleria per a l’aprovació definitiva. La modificació pretén fomentar el desenvolupament econòmic a Xiva i preservar el seu entorn. A més, es va donar compte de l’estat de tresoreria de l’Ajuntament de Morella i dels òrgans municipals, es va presentar un informe del Pla Municipal d’Ajuda a la compra de Llibres de Text, es van aprovar les bases per destinar el 0,7 % del pressupost municipal al Tercer Món o es van acordar els dies de festa local el 2014, que tornaran a ser el 7 de gener i el 26 de desembre.

Més informació: | | |