El presstrip de Morella-Matarranya-Terra Alta arrenca a la capital dels Ports

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 24 d'octubre de 2013 . 2 comentaris

El Patronat Municipal de Morella, el Consell Comarcal del Matarranya i el de la Terra Alta, juntament amb les associacions empresarials dels tres territoris (Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca, Associació d’Empresaris Matarranya i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i de Turisme Rural de la Terra Alta , i les Denominacions d’Origen del vi i l’oli de la Terra Alta), estan posant en marxa iniciatives conjuntes per potenciar el turisme i les relacions comercials entre els tres territoris. Una d’elles, ha començat avui, amb l’organització d’un presstrip (viatge de premsa), per a mitjans de comunicació i blocaires turístics, que coneixeran els atractius i recursos turístics de les tres zones. La jornada d’avui transcorre a Morella i, des de demà i fins diumenge, els participants coneixeran la Terra Alta i el Matarranya.

Prèviament, ja s’han dut a terme els primers contactes entre les tres associacions empresarials: al juny, els empresaris de Morella visitar diverses poblacions del Matarranya, per conèixer el seu potencial empresarial i turístic i, més endavant, tindran lloc noves trobades entre els empresaris dels tres territoris en les tres zones, respectivament.

La regidora de turisme, Maria Rallo, explica que “Morella, el Matarranya i la Terra Ata són tres terres molt properes, similars i alhora complementàries , que destaquen per un gran patrimoni cultural, monumental i paisatgístic”. A més, afegeix que “el presstrip porta a periodistes de mitjans de comunicació especialitzats i generalistes, que difondran els encants d’aquesta terra”. Finalment, destaca que “és moment de sumar esforços entre els territoris i de col·laborar entre nosaltres, per aconseguir una major repercussió econòmica a les nostres localitats”.

. ‘Tres territoris, una mateixa terra’

Morella, Matarranya i la Terra Alta estan dividides administrativament en tres províncies i comunitats diferents, però comparteixen una cultura i una forma de vida molt semblants: en èpoques passades, els antics llaços comercials, amb rutes que començaven a l’interior i arribaven fins al Mediterrani i viceversa, les fires, que suposaven el punt de trobada comercial, els vincles que s’estableixen entre les tradicions de cada comarca, similars en molts aspectes la gastronomia, amb plats i postres que encara canvien de nom, tenen el mateix sabor… en l’actualitat, de caràcter agrícola i ramader, en els territoris es conrea l’olivera, la vinya, l’ametlla… En ramaderia, els productes càrnics derivats del porc i del corder són la base econòmica de les tres àrees. Les manifestacions culturals, la gastronomia, el paisatge, l’arquitectura o la llengua, fan que el visitant no distinguisca les fronteres administratives, i relacione les tres comarques amb un únic territori.

/span> comentaris

  1. aunque siguen regio-ns diferentes,son mol semblans .Tambe en la llengua y en la manera de viure

  2. son rejonees diferentes pero son mol semblanzas
    en la llengua en la gastronomiay en la manera de se