Morella, entre les localitats que han constituït l’Associació Espanyola de Municipis i Entitats de Muntanya

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 25 d'octubre de 2013 .

L’Associació Espanyola de Municipis i Entitats de Muntanya s’acaba de constituir a Lleida. Aquesta entitat pretén defensar els interessos dels municipis d’interior i de plantejar iniciatives que ajuden al desenvolupament d’aquestes zones rurals. Morella forma part de l’executiva de l’organització, com a representant de la Comunitat Valenciana. A més, l’alcalde de la localitat ha participat en les primeres jornades impulsades per l’organització, que portaven per títol “Les polítiques de muntanya a Espanya: una assignatura pendent”.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “aquesta nova associació pot ser de gran utilitat per als municipis d’interior, ja que es defensaran els interessos del món rural, s’intercanviaran experiències i bones pràctiques i es reivindicaran unes polítiques adequades”. A més, afegeix que “amb aquesta entitat es visibilitzaran els pobles de muntanya, que moltes vegades han estat invisibles per administracions superiors”. Ripollés també destaca que “la preservació del món rural i, en especial dels municipis de muntanya, ha de ser una prioritat per a totes les institucions, perquè és un bé preciat per al conjunt del país”.

Morella ha estat una de les localitats impulsores d’aquest projecte, participant des del principi de la iniciativa fins al marc de les jornades que s’han celebrat entre ahir i avui i que han servit per constituir l’entitat. L’Associació Espanyola de Municipis i Entitats de Muntanya compta ja amb uns 150 municipis d’Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella-Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana i Galícia. A més dels municipis confirmats, hi ha 50 més que han mostrat interès en adherir-se a l’entitat. Aquesta nova associació compta amb el suport de la Càtedra Repsol de Competitivitat i Desenvolupament Regional de la Universitat de Lleida.