El Bisbe de Tortosa visita Morella per oficiar les confirmacions

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 26 d'octubre de 2013 .
Etiquetes:

Molts mesos va estar la diòcesis de Tortosa sense bisbe. El passat mes de juliol, Monsenyor Enrique Benavent era nomenat pel Vaticà, bisbe d’aquesta diòcesis a cavall entre el sud de Catalunya i nord de la Comunitat Valenciana.
Un bisbat, el de Tortosa, al que pertanyen els pobles de la comarca dels Ports. No ha estat fins ara, per a oficiar les confirmacions de Morella, que el nou Bisbe ha visitat de forma oficial aquesta zona, però sent d’origen valencià, molts cops ha estat a Morella, fins i tot, concelebrant alguna missa en les festes sexennals.

Passejar-se tot el bisbat és una tasca que s’ha marcat monsenyor Benavent. Estretir llaços entre totes les parròquies que conformen aquesta peculiar diòcesis és el que pretén. De tant en tant en la província Castelló, es senten algunes veus que reclamen que les parròquies del nord de la província canvien al bisbat de Sogorb, però les veus s’apaguen prompte, ja que les parròquies i els parroquians afectats no han manifestat mai aquesta possibilitat. Tampoc sembla que hi haja cap problema administratiu pel fet de haver de negociar o buscar suport en dues autonomies diferents.

El ric patrimoni que guarden les parròquies del nord de la província de Castelló contrasta en la poca gent que queda en els menuts pobles que en son hereus. No obstant el bisbat i les parròquies busquen l’ajut de les administracions autonòmica i provincial per poder mantenir aquest llegat.

El nou bisbe de la diòcesis de Tortosa va saltar als mitjans de comunicació catalans amb motiu de la diada de Catalunya i la crida per la Via Catalana. Encara que el Bisbe no va fer cap recomanació oficial a les seues parròquies, a preguntes d’un periodista va contestar que no pensava que l’església haguera de manifestar-se en qüestions polítiques, i eixa és la postura que manté.

El nou Bisbe de Tortosa, va assistir a la celebració de la confirmació dels deu joves de morellà que aquest dissabte confirmaven el sagrament.

Més informació: