La consellera Bonig visita les obres del futur pont de Sorita

comarquesnord.cat . Sorita . dilluns, 29 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: ,

La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha visitat este dilluns les obres del futur pont de Sorita que encaren la seva recta final. Com va anunciar comarquesnord.cat aquesta infraestructura podria estar oberta de cara a febrer de 2014 si acompanyen les condicions climatològiques. “Esperem que estiguin finalitzades per a principis del proper any” indicava Bonig.

La comitiva va estar formada per la pròpia consellera, el president de la Diputació, Javier Moliner, l’alcalde de Sorita, Manuel Milián i altres representants dels Ports, junt tècnics d’Infraestructures. En la seva estada a la comarca, la consellera va voler ressaltar la “importància d’aquesta obra per la quantia de 2.888.833 euros que ha invertit la Conselleria en aquests temps de dificultats i per la millora que suposarà per a la CV-14 que connecta dues regions com la Comunitat i Aragó”. 
Bonig també va lamentar “els retards per diferents motius, però ara l’obra està gairebé acabada gràcies a la qual alliberarà de corbes el traçat de la carretera i de trànsit els voltants de la localitat, es millora així la seguretat vial i es facilita la mobilitat dels seus veïns, la qual cosa suposa un augment de la seva qualitat de vida”.

Entre els aspectes, va destacar el pas de camions que porten argila des d’Aragó fins a les empreses de taulellet per la CV14. El pont sobre el riu Bergantes forma part de la variant CV-14 que té una longitud d’1.375 metres, dels quals uns 200 es corresponen al viaducte. La calçada disposarà de dos carrils, un en cada sentit, de 3,25 metres d’ample, més sengles vorals d’un metre d’ample.

D’altra banda, Bonig va parlar sobre la futura A-68 i les actuacions previstes, pràcticament mínimes als Pressupostos presentats pel Govern, en els trams de la N-232 a Castelló. “És un vial fonamental, una altra de les reivindicacions històriques a la província, reivindicades des de la Generalitat, estem mantenint reunions amb Foment, negociant perquè entre tots en un breu període de temps sigui una realitat, ho recolzem i sempre ho recolzarem i que aviat puguem tenir bones notícies sobre aquest tema que està molt avançat”.

Javier Moliner també creu que aquestes obres “són fonamentals per millorar les comunicacions i la connexió des de l’interior de la Península amb el nord i la costa de la província”. En la visita, el president de la Diputació va anunciar noves inversions en el Pla de Carreteres als Ports. La institució provincial aprovarà en el Ple d’aquest dimarts inversió addicional d’1.265.000 euros per atendre les necessitats més urgents que han plantejat els ajuntaments en matèria de carreteres dins del Pla d’Acció 2015. Entre elles es troben 425.000 euros per millorar el ferm de la CV-105 entre La Sènia i Torremiró, al seu pas per Castell de Cabres, i altres 175.000 euros per millorar la seguretat vial de la CV-120 entre Forcall i el límit provincial, per la Mata, així com en la CV-122 de la Todolella a Olocau.

Més informació: |